Sosyal Medya

Güncel

Süleyman Soylu: 5 ayda kaybolan çocukların yüzde 88’i bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğu kayıp çocuklara ilişkin başvuruyu yanıtladı. Soylu, 1 Ocak 2019 ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında kaybolan çocukların yüzde 88’inin bulunarak ailelerine ve yakınlarına teslim edildiğini açıkladı.



Ä°çiÅŸleri Bakanı, 1 Ocak 2014- 1 Ocak 2019 tarihleri arasında ülkede kaybolan çocukların yüzde 99’unun bulunarak ailelerine veya yakınlarına teslim edildiÄŸini bildirdi. Ä°çiÅŸleri Bakanı, 1 Ocak 2019 ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında ise kaybolan çocukların yüzde 88’inin bulunarak ailelerine ve yakınlarına teslim edildiÄŸini söyledi.
 
Ä°NSAN TÄ°CARETÄ° Ä°LE MÜCADELE Ä°RTÄ°BAT GÖREVLÄ°LERÄ° Ä°Åž BAÅžINDA
 
Ä°nsan ticareti olaylarının yoÄŸun olduÄŸu illerde “insan ticareti ile mücadele irtibat görevlisi” görevlendirildiÄŸini, mücadele etkinliÄŸini artırmak maksadıyla birçok ilde “insan ticareti ile mücadele çalışma grupları” oluÅŸturulduÄŸunu belirten Bakan Soylu, ÅŸöyle dedi:
 
“Kaybolan ya da kaçırılan çocukların kısa sürede bulunabilmesi için ‘Koku Molekülü Ä°z Takip Köpekleri Projesi” hayata geçirilmiÅŸ olup ayrıca ‘Kayıp Alarmı Projesi’ ile kaybolan ya da kaçırılan çocukların fotoÄŸraf ve eÅŸkal bilgileri sosyal medya hesaplarından yayınlanmakta ve ÅŸahısların bulunabileceÄŸi bölgedeki telefon kullanıcılarına SMS atılmaktadır. Kaybolan çocuklardan ölü veya yaralı olarak bulunanlar hakkında Çocuk Åžube Müdürlüklerince gerekli tahkikatlar yapılmaktadır.”
 
Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANLIÄžI KAYIP ÇOCUK SAYISINI GÄ°ZLÄ°YOR
 
Gelen yanıtı deÄŸerlendiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na son 5 yılda kaç çocuk kaybolduÄŸunu, bu yönde kaç ihbar yapıldığını, bulunup ailesine teslim edilen çocuk sayılarını sorduk. Hiç birine yanıt verilmediÄŸi gibi, kayıp çocukların yüzde 99’unun bulunduÄŸunu ifade ettiler. Bu oran zaten baÅŸlı başına inandırıcı olmaktan çok uzak. Kaldı ki bir oranı hesaplamak için elde önce sayı olması gerekir. Neye göre buldunuz bu oranı? Demek ki bu sayılar kamuoyundan gizlenmekle kalınmıyor, milletin aklıyla da dalga geçiliyor. Emniyet sitesinde onlarca kayıp çocuk ilanı var. Basında her gün bir anne babanın feryadına denk geliyoruz. Yüzde 99 bir baÅŸarıdan söz ediliyorsa, bu feryatlar mı yalan. Kaldı ki verilen yanıt Devlet yönetme ciddiyeti ile baÄŸdaÅŸmıyor. Bu oranda ayrıca kaç çocuÄŸun saÄŸ, kaçının ölü ya da yaralı bulunduÄŸu açıklanmıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.