Sosyal Medya

Ak Partiden CHP'nin İMF İle Görüşmesine Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmesine ilişkin, "Her gün 'Bu hükümet eninde sonunda IMF'ye gidecek' diye eleştiride bulunuyorlar, ondan sonra da gidip saklı bir şekilde IMF yetkilileri ile görüşüyorlar. Burada çifte standart var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var" dedi.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li bazı vekillerin IMF ile görüÅŸtüÄŸü haberlerine iliÅŸkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinden önce sık sık iktidarın IMF ile anlaÅŸacağını ileri sürdüÄŸünü anımsatan Çelik, "Bu iddiaları da hükümetin politikalarına karşı bir argüman olarak öne sürüyorlardı" dedi. 
 
IMF ile görüÅŸen kiÅŸilerin halihazırda ekonomiyle ilgilenen kiÅŸiler olduÄŸuna dikkati çeken Çelik, "Burada enterasan olan ÅŸu; her gün 'Bu hükümet eninde sonunda IMF'ye gidecek' diye eleÅŸtiride bulunuyorlar, ondan sonra da gidip gizli saklı bir ÅŸekilde IMF yetkilileri ile görüÅŸüyorlar. Burada çifte standart var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
CHP MÄ° IMF'YE DANIÅžMANLIK YAPIYOR, IMF YETKÄ°LÄ°LERÄ° MÄ° DANIÅžMANLIK YAPIYOR?
 
Çelik, 31 Mart seçimlerinden önce CHP'nin hükümetin ekonomi politikalarını eleÅŸtiren bir tutum içerisine girdiÄŸini belirterek, ÅŸunları kaydetti:
 
"Ama ÅŸimdi görüyoruz ki bu tip gizli saklı görüÅŸmeleri kendileri yapıyorlar. Tabii anormal olan ÅŸey ÅŸu; iktidar partisi deÄŸiller, herhangi bir ÅŸekilde Türkiye'yi yönetme sorumlulukları yok. Dolayısıyla ne görüÅŸtüklerini açıklamaları kendilerinin bileceÄŸi bir iÅŸ. Garip olan da CHP'nin ekonomi ile ilgili eleÅŸtirilerine IMF yetkilileri mi danışmanlık yapıyor, CHP'liler mi IMF'ye danışmanlık yapıyor, hatlar karışmış durumda."
 
Çelik, CHP'nin tavrının baÅŸtan beri 'tutarsız' olduÄŸunu vurgulayarak, "GörüÅŸeceklerse de açık bir ÅŸekilde görüÅŸürler, görüÅŸmeyi yaparken de 'Hükümet seçimden sonra IMF ile anlaÅŸacak' diye bir propaganda yapmazlar en azından. Hükümeti IMF ile anlaÅŸacak diye negatif bir propaganda yapmak için böyle bir eleÅŸtiriye tabi tutuyorlar, ondan sonra da görüyoruz ki meÄŸer kendileri bunu görüÅŸüyorlarmış" ifadelerini kullandı. 
 
TÜRKÄ°YE YÖNETÄ°LEMÄ°YOR' Ä°DDÄ°ALARINA YANIT
 
Çelik ayrıca, CHP'nin neredeyse her gün ekonomiye yönelik yorumlarda bulunduÄŸunu ve Türkiye'nin yönetilemediÄŸini söylediÄŸini aktararak, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Hayatta hiçbir yönetme sorumluÄŸu almamış kiÅŸiler, Türkiye'nin yönetilemediÄŸine dair uzun uzun açıklamalar yapıyorlar. Ama ortaya koydukları performansa bakıyorsunuz, sadece kulis faaliyetinden ya da konferans düzenlemekten ya da otellerde birtakım gizli görüÅŸmeler yapmaktan ibaret. CumhurbaÅŸkanımızın da söylediÄŸi bir ÅŸey vardı. 'Bunlar bir gün iktidara gelirse ilk yapacakları iÅŸ Türkiye'yi IMF'ye teslim etmek olur' diye bir ifadesi var. O tespitin de ne kadar doÄŸru olduÄŸu görülmüÅŸ oluyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.