Sosyal Medya

Güncel

İkinci Göbeklitepe olması beklenen Harbetsuvan Tepesi’nde Kazılar Sürüyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2014 yılında keşfedilen ve yeni bir Göbeklitepe olması beklenen Harbetsuvan Tepesi’nde başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmalarını incelemek ve yetkililerden bilgi almak için bölgeye giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, teknik ekiple bir araya geldi. Kuş, beraberindekilerle birlikte teknik ekipten bilgi aldı.



Eyyübiye Belediye BaÅŸkanı Mehmet KuÅŸ, ikinci bir Göbeklitepe olması beklenen yerin tarihin baÅŸlangıcı olduÄŸunu söyledi.
 
TARÄ°HÄ°N BURADA BAÅžLADIÄžINI DÜÅžÜNÜYORUM
 
Bölgede sürdürülen kazı çalışmalarına belediye olarak destek vereceklerini ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için çalışma yürüteceklerini belirten Eyyübiye Belediye BaÅŸkanı Mehmet KuÅŸ, “Åžu an meclis üyesi arkadaÅŸlarımız ile birlikte Karahisar bölgemize geldik. SaÄŸ olsun hocamız bizleri bir ay önce ziyaret ettiler ve kazı çalışması yapacaklarını ifade ettiler.
 
Hatbetsuvan tepesindeki kazılarda çıkarılan Neolitik ÇaÄŸ'da kullanılan aletler
 
Bizler de elimizden gelen bütün destekleri vereceÄŸimizi ifade ettik. Tarih burada, tarihin baÅŸlangıcı burası diye düÅŸünüyorum. Harbetsuvan torunlarının Göbeklitepe’ye taşındığını düÅŸünüyorum. Ä°nÅŸallah yapılacak olan kazılar ile çok ciddi tespitlerin yapılacağı kanaatindeyiz. Bu kazıyı hızlandırıp bütün desteklerimiz ile kazı ekibinin yanında olacağız. Kültür MüdürlüÄŸümüz ve Kültür Bakanlığımız ile de görüÅŸmelerimiz olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.