Sosyal Medya

Hakan Albayrak: Nereden çıktı bu 'Serok Ahmet' hikâyesi?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ahmet Davutoğlu’na hususi bir garezi var.



Yerli yersiz demeden mütemadiyen laf çakıyor DavutoÄŸlu’na.
 
Veya laf çaktığını sanıyor.
 
Geçen gün Bayburt’ta yaptığı bir konuÅŸmada yine “Serok Ahmet” dedi. (“Partisinden istifasıyla tıynetine ve kulağına fısıldanan gizli gündeme uygun olanı yapan Serok Ahmet…”)
 
Böyle diyerek DavutoÄŸlu’na bölücü imasında bulunduÄŸunu zannediyor zahar.
 
Bir ara bazı AK Partili troller de Twitter’da SerokAhmetDuruÅŸu diye ‘tag’ açmıştılar; onların kafası da öyle çalışıyor.
 
Çok enteresan.
 
***
 
Nereden çıktı bu “Serok Ahmet” hikâyesi?
 
2015 ve 2016’daki Diyarbakır ziyaretlerinde DavutoÄŸlu’na yapılan tezahürattan çıktı.
 
Hatırlayalım:
 
Ocak 2015.
 
Ahmet DavutoÄŸlu AK Parti’nin genel baÅŸkanı ve baÅŸbakan.
 
AK Parti Diyarbakır Ä°l Kongresi’ne katılıyor.
 
Kongre salonunda Kürtçe bir afiÅŸ: “Denge bıratı, Serokwezir DavutoÄŸlu” (KardeÅŸliÄŸin sesi, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu)
 
Kongre salonundaki partililerin Kürtçe tezahüratı: “Serok Ahmet” (BaÅŸkan Ahmet)
 
Yeni Türkiye’de Kürtçe serbest ve AK Partili Kürtler genel baÅŸkanlarını / baÅŸbakanlarını Kürtçe selamlıyor, Türk-Kürt kardeÅŸliÄŸine baÄŸlılıklarını Kürtçe ifade ediyor; bunda bir fenalık var mı?
 
Tövbe.
 
Bölücülük olabilir mi bu?
 
EstaÄŸfirullah.
 
DavutoÄŸlu 2016’nın nisan ayında Diyarbakır’ı tekrar ziyaret ettiÄŸinde sokaklarda da “Serok Ahmet” ve “Biji Serokwezir Ahmet” (YaÅŸasın BaÅŸbakan Ahmet) tezahüratıyla karşılaşıyor; hendek terörünün ve o terörle mücadelenin orta yerinde.
 
Kürtleri ‘halk ayaklanması’na çağıran PKK’ya inat, bölücü terörle mücadelenin başını çeken DavutoÄŸlu’na ‘Bizim temsilcimiz onlar deÄŸil sizsiniz’ manasında Kürtçe “Serok” ve “Serokwezir” diye seslenilmesine bölücülük, Kürtlerden böyle bir teveccüh görüyor diye DavutoÄŸlu’na da bölücü nazarıyla bakabilmek için çok ama çok ters bir bakış açısına sahip olmak gerek.
 
***
 
Yeni bir parti kurma hazırlığındaki DavutoÄŸlu ile birlikte hareket etmek üzere AK Parti’den istifa eden eski Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Cihan Öztunç’un sosyal medyada bu konu hakkında paylaÅŸtığı mesaj:
 
“Serok, Kürtçede baÅŸkan demektir. Sayın Bahçeli tıynetine uygun olarak bu ifade üzerinden Sayın DavutoÄŸlu ile istihza ediyor. Hocamıza bu meseleyi sorduÄŸumda ÅŸöyle cevap vermiÅŸti: Bize yurt dışına çıktığımızda president denmesini mesele etmeyenler, kendi vatanımızda yaÅŸayan Kürt kardeÅŸlerimizin kendi dilleriyle serok diye hitap etmesinden rahatsız oluyorlar. Bu bize sadece mutluluk verir. Elhamdülillah.”
 
Ser seremın ser çavemın Serok Ahmet.
 
***
 
DavutoÄŸlu’nu “Serok” diye anınca onu tahkir etmiÅŸ olduklarını düÅŸünenler, aslında Kürtçe’yi tahkir ediyorlar ve Kürtleri incitiyorlar.
 
Hangi akla hizmettir bu?
 
Bölücülükle mücadeleyi vazeden akla hizmet olmadığı kesin.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.