Sosyal Medya

HDP il binası önündeki eyleme destek veren ASKON'dan dağdan inene iş teklifi

HDP il binası önünde 8 gündür eylem yapan ailelerin sayısı 20’ye yükseldi



Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından daÄŸa kaçırıldığını belirterek, HDP il binası önünde 8 gündür oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 20 oldu.

Hacire Akar, 21 AÄŸustos'ta kaybolan oÄŸlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından daÄŸa kaçırıldığı iddia edip bir gün sonra parti il binası önünde oturma eylemi baÅŸlattı.

Oturma eyleminin üçüncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. OÄŸluna kavuÅŸup eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çaÄŸrıda bulundu.

Hacire annenin oÄŸlu için gösterdiÄŸi mücadele, benzer acıyı yaÅŸayan, yüreÄŸi evladına duyduÄŸu özlemle yanan diÄŸer annelere de örnek oldu.

Akar'ın çaÄŸrısıyla harekete geçen çocukları kayıp olan aileler, 3 Eylül Salı gününden itibaren HDP önünde oturma eylemine baÅŸladı.

Oturma eyleminin 8'inci gününde ailelerin sayısı 20'ye yükselirken, oturma eylemi devam ediyor.

Salih Aylu, oÄŸlunun nevruz kutlamalarına gittikten sonra HDP kongresine katılan M.I. tarafından daÄŸa kaçırıldığını iddia etti. Aylu, ÅŸunları söyledi:

"En son oÄŸlumla Nevruz'a gidenkiÅŸi, çocuÄŸumun daÄŸda olduÄŸunu söyledi. Aynı ÅŸekilde kendisi göndermiÅŸ. Kod ismine kadar bana söyledi. Orada kalmasını istemiyorum. Nevruz günü önce oÄŸlumu arıyor, cevap vermeyince küçük oÄŸlumu arıyor. Telefonu alan oÄŸlum tehdit ediliyor. OÄŸlumla çıkıp Nevruz'a gidiyor. Ayın 22'sinden sonra da oÄŸluma ulaÅŸamadım. Ayın 23'ün de o numarayı aradım. Bana çocuÄŸumun daÄŸda olduÄŸunu söyledi. Sonra Diyarbakır'da onunla buluÅŸtum ben. Bana kendisini polise niye ÅŸikayet ettiÄŸimi sordu. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden korkmuyorum, niye beni ÅŸikayet ediyorsun?' dedi. Ben de onu konuÅŸturmak için 'Ben davamdam vazgeçerim, yeter ki çözüm bul bana' dedim. O da polise ÅŸikayet ettiÄŸim için çözüm bulmayacağını söyledi. ÇocuÄŸum Metina'dadır. Bu adam HDP'nin kongrelerine katılmış. HDP'ye de baÅŸvurdum. Bana buraya boÅŸuna geldiÄŸimi, siyasi parti olduklarını söylediler. Sonuç ne olursa olsun, ben oÄŸlumu istiyorum, terörist olmasını istemiyorum. Bugün iÅŸten izin alıp oturma eylemine geldim."

Diyarbakır'da, HDP il binası önündeki oturma eylemini 8'inci günde de sürdüren ailelerin arasına, Ordu'dan gelen Latife Ödümlü de katıldı. Siirtli olan ancak Ordu'da yaÅŸayan Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıf öÄŸrencisi oÄŸlu Özgür'ün, 10 ay önce, terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyine kaçırıldığı iddiasıyla eyleme katıldı. 

Latife Ödümlü, oÄŸlunun bulunmasını isteyerek, "Dicle Üniversitesi'nde okuyordu. Bir gün aradım, cevap vermedi sonra sürekli aradım, cevap vermedi. Kaç sefer emniyete gittim, yurt dışına gittim, kapı kapı dolaÅŸtım, bulamadım. Bu binaya 2 sefer geldim. Biriyle konuÅŸtum; dedim 'Sen götürdün', 'Yok ben götürmedim' dedi. Götüren ÅŸoförü de buldum. Kapıya kadar götürdüÄŸünü söyledi. Irak'ın kuzeyine gitmiÅŸ. Ben, eÅŸim ve amcası 3 defa Irak'a gittik. Kapı kapı dolaÅŸtık. Bulamadım. Bir arkadaşıyla konuÅŸtum, ikinci günden sonra o da kayboldu. Ben de televizyonda burayı gördüm, geldim. KaybolduÄŸu günden beri arıyorum. Öldü mü, kaldı mı, bilmiyorum." dedi.

Öte yandan HDP önündeki ailelere destek ziyaretleri de sürüyor. Aileleri ziyarete gelen bir grup STK temsilcisi, Türk bayrağı açtı. Aileler, STK temsilcilerine alkışlayarak, teÅŸekkür etti.

Ä°ÅŸ dünyasından "Diyarbakır Anneleri"ne destek

Diyarbakır Anneleri'nin HDP Diyarbakır Ä°l BaÅŸkanlığı önündeki oturma eylemine iÅŸ dünyası da sessiz kalmadı. Anadolu Aslanları Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (ASKON), daÄŸa kaçırılan gençlerin eve dönmeleri halinde gençlere iÅŸ ve burs imkanı sunacak.

Oturma eylemindeki aileler

1- Diyarbakır'ın EÄŸil ilçesinde oturan Fevziye- Åžahap Çetinkaya çifti, 30 AÄŸustos 2019'dan beri haber alamadıkları oÄŸulları Süleyman (18) için 03 Eylül Salı günü oturma eylemine baÅŸladı.

2- Diyarbakırlı Remziye Akkoyun 4 yıldır kayıp olan oÄŸlu Azad (14) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemi baÅŸlattı.

3- Diyarbakır'da oturan Rauf- AyÅŸegül Biçer çifti, 10 aydır kayıp olan tek oÄŸulları Mustafa (18) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemi baÅŸlattı. AyÅŸegül Biçer kanser hastası.

4- Mardinli olan ve Diyarbakır'da oturaninÅŸaat iÅŸçisi Celil BegdaÅŸ ve eÅŸi Hediye BegdaÅŸ, Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs 2019'da ortadan kaybolan oÄŸulları Yusuf (16) için 4 Eylül akÅŸamı oturma eylemine katıldı.

5- Gaziantep'te oturan Åževket- SongülAltındaÅŸ çifti, usta birliÄŸine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oÄŸulları Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemi baÅŸlattı.

6- Mersin'in Anamur ilçesinde yaÅŸayan Rahime Uymaz, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Temmuz 2015'te eÅŸi ve kızının yanında aracından indirilerek kaçırılan yeÄŸeni polis memuru Sedat Yabalak (34) için oturma eylemine katıldı. Polis Sedat Yabalak'ın hasta annesi ünzile Yabalak ise 8 Eylül akÅŸamı Diyarbakır'a gelip nöbete baÅŸladı. Solunum hastası Ünzile Yabalak'a, terör örgütü PKK tarafından 23 Eylül 1995'te ÅŸehit edilen Astsubay Murat Namdar'ın eÅŸi Yıldız Namdar refakat ediyor.

7- Mardin'in Derik ilçesinden gelen Emine ve Åžeyhmus Kaya çifti, Ä°stanbul'da polis memuru iken MuÅŸ'ta kardeÅŸinin düÄŸün konvoyuyla memleketine dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen teröristler tarafından kaçırılan oÄŸulları Vedat Kaya (28) için 5 Eylül günü oturma eylemine baÅŸladı.

8- Malatyalı Sadiye Özbey, 17 Eylül 2015'te Rize'den kendisini ziyarete gelirken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından aracı yakılıp kaçırılan oÄŸlu Astsubay Semih için 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

9- Bursa'da yaÅŸarken eÅŸini 17 AÄŸustos depreminde kaybedince Diyarbakır'a taşınan Meryem Savur, 4 yıl önce teröristlerce kaçırıldığını iddia ettiÄŸi oÄŸlu Fırat (22) için 5 Eylül günü oturma eylemi baÅŸlattı.

10- Diyarbakırlı Sabiha Balta, 5 yıl önce kaybolan oÄŸlu Arafat (25) için 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

11- Diyarbakır'ın Dokuzçeltik köyünde oturan Aysel Koyun, 5 yıl önce daÄŸa kaçırıldığını ileri sürdüÄŸü oÄŸlu NeÅŸat (22) için 6 Eylül günü oturma eylemine baÅŸladı.

12- Diyarbakırlı Güzide Demir, 4 yıldır kayıp oÄŸlu Aziz (20) için 7 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

13- AÄŸrı'nın EleÅŸkirt ilçesinde yaÅŸayan Bedirhan- Necla Çur çifti, 4 yıl önce çobanlık yaparken PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını iddia ettikleri oÄŸulları Vahit (19) için 7 Eylül günü oturma eylemine baÅŸladı.

14- Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, 5 yıldır kaybolan kızı Mekiye'yi (19) bulmak için 8 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

15- Ayten- Åžadin Elhaman çifti, 2 yıl önce kaybolan oÄŸulları Bayram (21) için 8 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

16- Ä°stanbul'da yaÅŸayan Salim- Saliha Edizer çifti, 5 yıl önce HDP Kağıthane ilçe binasına gidip, kaybolan oÄŸulları Yakup (19) için 9 Eylül günü oturma eylemine baÅŸladı.

17- Diyarbakırlı Süleyman Aydın, 4 yıl önce kaybolan oÄŸlu Özkan (19) için 9 Eylül günü oturma eylemi baÅŸlattı.

18- Diyarbakırlı Mevlüde ÜçdaÄŸ, 5 yıldır haber alamadığı oÄŸlu Ramazan (22) için 9 Eylül günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ziyareti sırasında HDP önüne gelip eyleme katıldı.

Bakan Selçuk'tan, "Diyarbakır Anneleri"ne ziyaret
19- Diyarbakırlı Salih Aylu, 22 Mart 2019'da kaybolan ve HDP kongresine katılan M.I.'nın PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını iddia ettiÄŸi oÄŸlu Mehmet (20) için 10 Eylül sabahı oturma eylemine baÅŸladı.

20- Siirtli Latife Ödümlü, kaçırılan oÄŸlu için 10 Eylül sabahı oturma eylemine baÅŸladı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.