Sosyal Medya

Fırat'ın Doğusunda İlk Ortak Devriye Başladı

Fırat'ın doğusunda 'güvenli bölge' planı kapsamında Türk ve ABD askerleri tarafından gerçekleştirilecek ilk ortak kara devriyesi başladı. 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu. TSK ve ABD güçleri, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket edecek.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye'de Fırat'ın doÄŸusunda 'güvenli bölge' planı kapsamında ilk ortak kara devriyesine baÅŸladı.
 
Åžanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doÄŸusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluÅŸan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluÅŸtu.
 
 
TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doÄŸru hareket edecek. Devriyenin öÄŸlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sınırın sıfır noktasındaki geliÅŸmeleri çok sayıda basın mensubu takip ediyor.
 
 
Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından da ortak kara devriyesi ile ilgili ilk fotoÄŸraflar paylaşıldı. ABD askerlerinin de yer aldığı görüntülere iliÅŸkin "Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doÄŸusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve Ä°HA’ların iÅŸtirakiyle ilk müÅŸterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında baÅŸladı" açıklaması yapıldı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.