Sosyal Medya

Osmanlıyı Hedef Alan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Protesto Edildi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın Osmanlı dönemini hedef alan skandal açıklamaları cuma namazının ardından Trablusşam'da protesto edildi.



Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn'ın Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu dönemini hedef alan skandal açıklamaları, cuma namazının ardından TrablusÅŸam kentinde protesto edildi.
 
Kentteki tarihi Büyük El-Mansuri Camisi'nde kılınan cuma namazından sonra Avn'ın "Osmanlı'nın Lübnanlılara devlet terörü uyguladığı" yönündeki skandal açıklaması ve Türkiye'nin Beyrut BüyükelçiliÄŸine dün yapılan provokatif eyleme karşı Osmanlı Devleti ve Türkiye'ye destek gösterisi düzenlendi.
 
Türk bayraklarının, Osmanlı padiÅŸahı 2. Abdülhamid Han ve Osmanlı armasının fotoÄŸraflarının yanı sıra Lübnan bayrakları taşıyan göstericiler, Osmanlı Devleti ve Türkiye'ye destek sloganları attı.
 
Eski milletvekili Misbah el-Ahdab, TrablusÅŸam Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültürel Miras Komitesi BaÅŸkanı Prof. Dr. Halid Tadmori, Büyük El-Mansuri Camisi Ä°mamı Ali Çelebi ve tarihçi Prof. Ömer Tadmori'nin de katıldığı gösteride, Avn'ın iddialarının gerçeklerle baÄŸdaÅŸmadığı ve Osmanlı'nın sadece Türkiye'yi deÄŸil, Lübnan'daki ve tüm dünyadaki Müslümanları temsil eden bir medeniyet olduÄŸu yönünde konuÅŸmalar yapıldı.
 
Ä°mam Çelebi, CumhurbaÅŸkanlığı makamına oturan kimsenin her ÅŸeyde mutedil ve Ä°slam'ın gelenek ve tarihinin yanı sıra Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun özellikle Lübnanlı Hristiyanlara yönelik hoÅŸgörülü tutumlarını öÄŸrenmesi gerektiÄŸini kaydetti.
 
 
Eski milletvekili Ahdab da Avn'ın Osmanlı'ya yönelik ifadelerine tepki göstererek, ÅŸunları söyledi:
 
"CumhurbaÅŸkanı'nın, hiç kimsenin kendisine itiraz etmesini istemeyen tavrıyla Lübnan'da herhangi bir Sünni vatandaşı kabul etmeyeceÄŸi görülüyor. Ancak bu yöntemle Büyük Lübnan'ı kutlamamız mümkün deÄŸildir. Ya bizler de bu vatanın bir parçası olarak görüleceÄŸiz veya Sayın CumhurbaÅŸkanı, bizleri yok sayarak Lübnan Sünnilerini Osmanlı üzerinden cezalandıracaktır. Kendisi de bu tutumun sonuçlarını üstlenmelidir."
 
Prof. Dr. Tadmori de TrablusÅŸam halkı olarak iki kardeÅŸ ülke arasındaki iliÅŸkilere katkı saÄŸlamaya çalıştıklarını ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun da Lübnan'a geçen ay gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret kapsamında kardeÅŸlik iliÅŸkilerinin geliÅŸmesi yönündeki isteklerinin altını çizdiÄŸini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.