Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin İsrail İle Doğrudan İletişimini Sağlayan Orta Doğu Özel Temsilcisi İstifa Etti

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt istifa etti. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada istifa eden Greenblatt'ın özel sektörde çalışacağını açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ABD’nin Orta DoÄŸu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt’ın görevinden ayrıldığını duyurdu. Greenblatt, aynı zamanda ABD yönetiminin Ä°srail ile gündelik iletiÅŸimini de organize eden isim olarak biliniyordu.
 
Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yönetimimde yaklaşık 3 yıl görev yaptıktan sonra, Jason Greenblatt iÅŸinden ayrılacak ve çalışma hayatını özel sektörde sürdürecek” ifadesini kullandı Greenblatt’ı “sadık ve muhteÅŸem bir arkadaÅŸ ve harika bir avukat” olarak nitelendiren Trump, “Onun Ä°srail’e ve Ä°srail ile Filistin arasındaki barış arayışına olan adanmışlığı unutulmayacak. O özlenecek. TeÅŸekkürler Jason!” görüÅŸünü paylaÅŸtı.
 
Amerikan basınına konuÅŸan üst düzey yetkililer ise Orta DoÄŸu Özel Temsilcisi Greenblatt’ın istifasının ardından, “Yüzyılın AnlaÅŸması” olarak nitelendirilen Orta DoÄŸu Barış Planı sürecinde Jared Kushner’in danışmanlarından Avi Berkowitz ve ABD’nin Ä°ran Özel Temsilcisi Brian Hook’un aktif rol üstleneceÄŸi kaydedildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.