Sosyal Medya

'İmamoğlu, İBB'de ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı Yenikapı'ya getirtti'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine AK Parti döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracın İstanbul Yenikapı Meydanı'nda toplandığı iddia edildi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun seçilmeden önce açıklayacağı vaadinde bulunduÄŸu ve AK Parti döneminde ihtiyaç olmadığı halde kiralandığı belirtilen yüzlerce aracın Ä°stanbul Yenikapı Meydanı'nda toplandığı iddia edildi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun BaÅŸdanışmanı Deniz Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi milletin vergileriyle yapılan ÅŸatafatı gözler önüne serdi. Ä°ÅŸte Yenikapı’da sergilenen araç israfının bir kısmı" ifadelerine yer verdi.

ANKA Haber ajansı da, "Ä°BB BaÅŸkanı Ä°mamoÄŸlu’nun seçim öncesi söz verdiÄŸi AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplama talimatına dair görüntü ve fotoÄŸraflar sosyal medyada paylaşılmaya baÅŸlandı" ifadeleriyle Yenikapı'da araçların bulunduÄŸu bir video paylaÅŸtı.

CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu da, Yenikapı'da toplanan araçların görüntüsünü paylaÅŸarak "Bu sadece ufacık bir baÅŸlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve baÅŸkan Ä°stanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Yenikapı'da toplanan araçların tam sayısının bilinmediÄŸi ancak 350'den fazla aracın toplandığı belirtiliyor.

Kaynak:Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.