Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski dava arkadaşları hakkında konuştu: Hepsi proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sivas İl Teşkilatı ile yemekte bir araya geldi. Erdoğan, kurulmaya hazırlanan yeni partilere yönelik mesaj da verdi.



Burada bir konuÅŸma yapan ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
"Sivas yüzde 49,5 oy oranıyla tercihini AK Parti'den yana kullandı. 31 Mart seçimlerindeki bu baÅŸarınızdan ötürü teÅŸkilat mensuplarınızın her birini tebrik ediyorum. Åžimdi dönem Sivaslı kardeÅŸlerime hizmet dönemidir. Önümüzde 4,5 yıllık bir icraat dönemi bulunuyor. TeÅŸkilat mensuplarımızdan gece gündüz demeden çalışmalarını bekliyorum.
 
Milletlerin tarihlerinde bazı kader anları vardır. Bugün 100. yıldönümüne ulaÅŸtığımız Sivas Kongresi de tarihimizin köÅŸe taÅŸlarından biridir. Sivas kongrenin baÅŸladığı 4 Eylül 1919 tarihinden itibaren 108 gün boyunca milli mücadelemize baÅŸkentlik yapmıştır. Sivas Kongresi'nde alınan kararlar etkisini bugün de hissettirmektedir. Sivas Kongresi'nde olduÄŸu gibi bugün biz de 'manda ve himaye kabul edilemez' diyoruz. Birileri bu mandaları malum mandalarla karıştırıyor. Bölücü niyetler karşısında vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz diye haykırıyoruz. DoÄŸu Akdeniz'de malum iki sondaj ve iki sismik araÅŸtırma gemimiz var. Birileri diyor ki, DoÄŸu Akdeniz'de ABD var, Ä°ngiltere var, Fransa var ama Türkiye yok diyorlar. Bunlar ne yazık ki hala bayrağımızı tanıyamadılar. Gemilerimizin üzerinde devasa ayyıldız bayrağımız var. Bayrağımızı tanıyamıyor diyor ki Türkiye yok. Yazılar olsun sana. Sana da bunu tanıtacağız.
 
Sivas'tan aldığımız cesaretle yolumuza kararlılıkla devam edeceÄŸiz. Arkasında SÄ°vas olanın sırtı yere gelmez. BoÅŸuna yiÄŸido demediler. Darbelere, vesayete raÄŸmen siyasete olan inancımızı bir an olsun kaybetmedik. 18 yıl önce AK Parti'yi kurarken de pek çok sabotaja maruz kaldık. Son 18 yılda ülkemizi hangi alanda ileriye taşımışsak bunu çok çetin mücadelelerle baÅŸardık. Ramazan Bayramı'na kadar hızlı treni Sivas'a getireceÄŸiz. Bak Cahit (Turhan) senden aldığın sözü buraya aktardım. Ä°ÅŸi sıkı tutacağız. VerdiÄŸi sözü yerine getirmezse biz ipi farklı çekeriz.
 
Ekonomimizi üç kattan fazla büyüttük. S400'lerimizi aldık, ikinci etabı geliyor. Bir taraftan da elemanlar yetiÅŸmeye devam ediyor.
 
"ZAMAN ZAMAN ÅžEHÄ°RLERÄ°MÄ°ZÄ° DOLAÅžAN FÄ°TNE TÜCCARLARI VAR"
 
Biz kadro olarak birbirimize kenetlenirsek önümüze kimse set çekemez. Zaman zaman ÅŸehirlerimizi dolaÅŸan fitne tüccarları var. Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir. Biz milletimizin efendisi deÄŸil hep hizmetkarı olduk.
 
"BUNLARIN HEPSÄ° PROJEDÄ°R"
 
AK Parti kalesinde gedik açmak isteyen eski üyelerimiz çıktı ama hepsi de saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Siyasi hırsları, ihtirasları uÄŸruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuÅŸtur. Bunların hepsi birer projedir. Milletimiz her türlü tuzağı sandıkta bozmuÅŸtur. BÄ°z baÅŸkalarına deÄŸil kendimize bakacak kendi iÅŸimize yoÄŸunlaÅŸacağız. Bizim siyasetimizde yarış hayır için yapılır. Milletle inatlaÅŸmak diye bir anlayış söz konusu deÄŸildir. Hiçbir zaman kibir, gurur bunu semtinize uÄŸratmayın."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.