Sosyal Medya

Erdoğan, MYK’da Davutoğlu için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ihracı kararının alındığı MYK'daki konuşması ortaya çıktı.



Yeni Akit’in ulaÅŸtığı AK Parti kaynakları; 4 saat 40 dakikada süren toplantıda, DavutoÄŸlu’nun Sakarya’da yaptığı,”Terörle mücadele konusunda bizi bugün eleÅŸtirenler eski defterler açılırsa insan içine çıkamaz. Ä°leride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır.” sözleri CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere tüm MYK üyelerinin tepkisini çekti.

Biz tehditler karşısında susamayız

ErdoÄŸan, ‘ArkadaÅŸlar biz tehditlere boyun eÄŸmedik, eÄŸmeyiz. EleÅŸtirilere kapımız açık ama tehditlere gelemeyiz. Benden kimse bu tehditlere sessiz kalmamı beklemesin. Biz tehditlere sessiz kalmayız’ sözlerine MYK üyeleri de destek verdi. MYK üyelerinden bazıları, ‘Sayın CumhurbaÅŸkanım DavutoÄŸlu’nun bu sözleriyle ilgili hukuki bir süreçte baÅŸlatılması gerekiyor’ dediler.

Yaptırımlar devam edecek

Toplantı sonrasında AK Parti kulislerinde, Ahmet DavutoÄŸlu’na yakın ihracı istenen eski milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Abdullah BaÅŸçı ve Selçuk ÖzdaÄŸ, eski Ankara Ä°l BaÅŸkanı Nedim Yamalı ve eski Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci dışında yine AK Parti’yi sert sözlerle eleÅŸtiren ve DavutoÄŸlu ekibinden olan eski milletvekilleri ile eski Ä°l baÅŸkanları hakkında da bir yaptırım uygulanması, bu isimlerinde disipline sevk edilmeleri gerektiÄŸi konuÅŸuluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.