Sosyal Medya

Güncel

Hak-İş: Bolu'da nasıl kazandıysak İstanbul'da da kazanacağız

İBB’den çıkarılan işçilerin eylemine destek veren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: Bolu’da çıkarılan arkadaşlarımız için nasıl mücadele ettiysek İBB’deki arkadaşlarımız için de edeceğiz. Orada nasıl kazandıysak burada da kazanacağız



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun talimatıyla SMS ile iÅŸten çıkartıldıklarını öÄŸrenen iÅŸçiler dün de Saraçhane'deki Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) binası önündeydi.
 
MaÄŸdur iÅŸçilere destek olmak için Ä°BB'de örgütlü HÄ°ZMET-Ä°Åž, MEDYA-Ä°Åž, OLEYÄ°S, ÖZ GIDA Ä°Åž, ÖZ ORMAN-Ä°Åž ve ÖZ GÜVEN-SEN iÅŸçi ve yöneticileri de eyleme katıldı. Hak-Ä°Åž Genel BaÅŸkanı Mahmut Arslan'la birlikte AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan da iÅŸçilerin eylem yaptığı alana girdi. Ä°ÅŸçilerin sloganları arasında açıklamada bulunan Arslan, özetle ÅŸunları söyledi:
 
 31 Mart yerel seçimlerinden sonra henüz daha mazbatalarını dahi almadan HAK-Ä°Åž'e karşı bir operasyon, bir saldırı düzenleyen bazı CHP'li ve HDP'li belediyelere ne yazık ki Ä°BB de dahil olmuÅŸtur. Bolu'da HAKÄ°Åž'e baÄŸlı sendikalarımızın baÅŸlattığı 127 gün süren eylem iÅŸçilerin iÅŸe dönmesiyle baÅŸarıyla sonuçlandırılmıştır. Bolu'da Ankara'ya yürüyeceÄŸimizi söylerken bize inanmayanlar, bizimle alay edenler, bizi küçümseyenler mahcup olmuÅŸtur. 200 kilometrelik yolu bizzat yürüyerek, bize yaÅŸatılan zulümler, sürgünler ve sendika deÄŸiÅŸtirme baskılarıyla boÄŸuÅŸuyoruz. Ä°ÅŸini kaybeden arkadaÅŸlarımızın iÅŸine dönüÅŸünü saÄŸlayana kadar mücadele edeceÄŸiz.
 
Ä°SPARK baÅŸta olmak üzere 29 AÄŸustos'ta Ä°STGÜVEN, Ä°SPER, BOÄžAZÄ°ÇÄ°, Ä°SFAL, Ä°STAÇ, Medya AÅž, BELTUR olmak üzere tam 18 ÅŸirketten bin 310 arkadaşımız iÅŸten çıkarılmıştır. Kışa girerken, okullar açılıyorken arkadaÅŸlarımızın iÅŸlerinin elinden alınmasını kabul edemiyoruz. Ä°ÅŸlerine iade edilmelerini talep ediyoruz.
 
 Sayın KılıçtardoÄŸlu'nun seçim öncesinde verdiÄŸi sözleri sağır sultan bile duydu. Hiç birinde durmadığı gibi son derecede piÅŸkin ÅŸekilde baÅŸka ÅŸeyler söylüyor. Önümüze hukuki engel getirilirse "Bu arkadaÅŸlarımız ÅŸundan dolayı çıkarıldılar" diyorlarsa onu da deÄŸerlendiririz. Ancak 'seçim öncesi iÅŸe alındı' gibi hukuki olmayan asla dayanak teÅŸkil etmeyen yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bolu'da kazandık, Ä°stanbul'da da kazanacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.