Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Åžeytan belli bir zaman ve belli bir mekana hapsedilmiÅŸ deÄŸil

Amerikalı Evanjeliklerle masaya oturanlar, ister siyasetçi, ister diplomat, ister asker, ister tüccar, akademisyen, STK temsilcisi olsunlar, önce kiminle masaya oturduklarını bilmeleri gerekir.



Kimilerine göre, karşılarındaki, “insan kılıklı bir Åžeytan”dan baÅŸka birisi deÄŸildir. Onlar ise kendilerini “Tanrının kırallığının yeryüzündeki temsilcisi” olarak gösterebilir, “Tanrının kılıcı”, “Tanrının gölgesi”, “Tanrının partisi”. “Tanrıyı kıyamete zorlamak” gibi bir misyon da üstlenebilirler. “Tanrıları ile güreÅŸebilirler”. BaÅŸlarındaki yönetici “Tanrı tarafından seçilmiÅŸ biri” olduÄŸu için ona mutlak itaat gerekir, çünkü tasarruflarında özgür ve yanılmazdır. Yani “Tanrısal bir masumiyetve bağışlanma” imtiyazının sahibidirler.
 
Bizdeki “Hizbullah”, “Seyfullah”, “Zıllullah” isimlerinin haddi aÅŸan bir ölçüde kullanılarak “Mücessem ve müÅŸahhas” hale geldiÄŸini düÅŸünün, iÅŸte öyle bir ÅŸey. Aynı ÅŸekilde, bizdeki “Allah’ın rızasının tecellisinin vesilesi olmak”, “Allah’ın bizim elimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemesini” dini bir görev, ahlaki bir sorumluluk ötesinde hiyerarÅŸik ve birileri ile doÄŸrudan iliÅŸkilendirilmiÅŸ bir misyon yüklemesi olarak düÅŸünün, iÅŸte böyle bir ÅŸey.
 
Osmanlıdaki, Lale devri sonrası, teb’asına “Kullarım” diye hitab eden sapmayı düÅŸünün, iÅŸte öyle bir ÅŸey. Oysa sahih gelenekte “Kula kulluk yoktur”. Ama Efendilerimiz (!) huzurlarında bizden “musalla taşında meyyid” gibi olmamızı istemektedirler. FETÖ, DAEÅž, Husiler, Hizbullah tartışmaları aslında bizde bu çerçevede ortaya çıkan tartışmalardır.
 
Bakın, Åžeytan belli bir zaman ve belli bir mekana hapsedilmiÅŸ deÄŸil. Hz. Ä°brahim’e nerede geldi. Ya da Hz. Yakub’a Hz. Eyyub’a.. Åžeytan hep Siyonistlerle, Evanjeliklerle, LBGT’lilerle, ateistlerle olacak deÄŸil elbette. Bütün tecrübesi ve hileleri ile gelip aramızda dolaşıp, kulağımıza fısıldayacak nefsimize  gelip kurulacaktır. Onun için dikkatli olalım, her daim!
 
Netflix’de Amerikan yapımı bir belgesel var. 50 dakikalık 5 bölümlük bir dizi: Family! Evanjelikleri anlatıyor. Özellikle bu Amerikalılarla teması olanlar mutlaka izlemeli bu diziyi. Ha! Bu arada, bunlar da “Cinsiyet eÅŸitliÄŸi”ne karşılar. Yahudi olmadıkları halde Siyonist bir toplulukturlar. Bu arada “Ä°sevi Müslüman” ya da “Siyonist Müslüman” protipine aramızdaki en uygun hareket olarak “Gülen hareketi” gözüküyor. Yani onlar da “Aramızdaki Evanjelikler” olmuÅŸ oluyor. Onun için baÅŸları sıkışınca ABD’ye kaçtılar.
 
Evanjelizm, “kutsal kitaba/Müjdeleyen habere yönelmek” demek. Yunanca dedikleri dilde “iyi haber” ve/veya “müjde” anlamına gelen “evangelion”dan üretilmiÅŸtir. Bu isim ilk kez kilise reformunu savunan Luther ve arkadaÅŸları için kullanılmıştır. Bunlar Tora’daki Ä°srail oÄŸullarının üstün ve “Tanrı’nın SeçilmiÅŸ Halkı” olduÄŸuna inanırlar ve bunun sonucu olarak Filistin topraklarının münhasıran onlara Tanrı tarafından vaad edildiÄŸini savunurlar.  Yahudilikteki “MeÅŸiah” inancının Hz. Ä°sa’nın geri dönüÅŸü ile karşılık bulacağına ve Hz. Ä°sa’nın kendilerini birleÅŸtirerek yeryüzünde altın bir çağın baÅŸlayacağına inanırlar. MeÅŸiah inancının en önemli temsilcilerinden biri de Sabatay Sevi’dir. Mesela, Kemalizm’i bir ideoloji olarak bu anlamda yeniden yapılandırmak için büyük çabalar gösteren “benzeme benzet” metodunu kullanan kiÅŸi de “Tekin Alp” ismini kullanan “Moiz Kohen”dir. “Dinde  reform” ya da TSE damgalı bir din arayışı bu projenin bir parçası idi.  Bu hedefe ulaÅŸmak için Mesih’in geri dönüÅŸünü kolaylaÅŸtırmak adına, iÅŸlerin insan eli ile düzeltilemeyecek kadar karışması gerektiÄŸine inanırlar ve onun için de “Tanrıyı kıyamete zorlamak” adına, Mesih’in geliÅŸinin kolaylaÅŸması için bozgunculuk yapmaktan çekinmezler. Derin devlet anlayışının teolojik, felsefi ve zihinsel altyapısı için Mitra geleneÄŸinde de olduÄŸu gibi bu düÅŸünce altyapısı çok uygundur ve Tapınakçı gelenek, 2. Dünya savaşı sonrası hızla bu yönde evrilmiÅŸtir.
 
“Hıristiyan Siyonizmi“ olarak da adlandırılan bu hareketin kökeni 17.YY Ä°ngiltere’sindeki isyankâr püritenlerin burjuvazi içindeki örgütlenmelerine kadar uzanır. Sömürge döneminin ardından Vatikan’a karşı kilise hiyerarÅŸisi dışında kalan kesimden sert eleÅŸtiriler yöneltilmektedir. Servet, silah ve iktidarın siyasal otoritelere devredilmesi istenmektedir ki, “Laiklik”, “ulus devlet” tartışmaları “Vestfalya süreci”ne doÄŸru evrildiÄŸi dönem bu dönemdir.  
 
Katolik kilisesine karşı direnen Ä°ngilizler Anglikan kilisesine de karşı çıkıyorlardı.  Protestanlara göre, gerçek kral Ä°sa mesihti! Kıyametten önce dönecek ve dünyada tanrının krallığının  başına geçecekti. Buna karşı çıkanlar, yani “anti Chirist”ler “Deccal’in askerleri” oldukları için onlarla savaÅŸacak ve hepsini yok edeceklerdi.  Püritenler bir bakıma öncü Evanjeliklerdir. Bu grub Kraliyetin baskısından kurtulup yeni dünyada kendilerine bir yer bulmak için ABD’ye göç ettiler.  1900’lerin başında batıda Kaliforniya ve  güneyde Teksas çevresinde yerleÅŸmeye baÅŸladılar. “Manifest Destiny” adını verdikleri “Tanrı’nın hükmü” anlamına gelen bir manifesto yayınladılar.. Amerikan toplumu o dönemde seküler bir toplumdu ve içine kapalı idi. Evanjelistlerin dışa yayılmaya baÅŸlamaları 2. Dünya Savaşı sonrası Nixon dönemine denk gelir. Reagan döneminde yükseliÅŸe geçerler. 
 
Sözün özü ÅŸu: Amerikalı Evanjelikler bu topraklarda barış istemiyorlar. Onlar Tanrı’nın kırallığı için buradalar. Tanrının kırallığı için “Arzı Mev’ud” denilen  bu topraklarda Ä°srail’in hakimiyeti için, Mesihin dönmesi öncesinde adına “Armageddon” dedikleri bir dünya savaşı çıkarmak için mevzı kazanmaya geldiler.. Kushner bölgede bunun için dolaşıyor. Onun için birtakım temas noktaları bulmaya çalışan öncü bir gerilla! 7 aÅŸamalı bir senaryoları var. Bu senaryoya göre kritik eÅŸik Süleyman mabedinin inÅŸası ve eÅŸzamanlı olarak “Edom’un fethi” ile baÅŸlıyor.. Edom dedikleri bölge Anadolu’nun “arz-ı mev’ud” bölgesini de içine alan “kutsal coÄŸrafya”sıdır. Bu senaryonun detaylarını “Yuhanna Vahyi”nden okuyabilirsiniz. DiÄŸer 7 adıma gelince; Ä°lki, Yahudilerin Filistin’e geri dönmeleri. Bu gerçekleÅŸti. Hitler bu süreçte manivela görevi gördü. 1948’de Ä°srail kuruldu ve 1967’de Kudüs’ü iÅŸgal ettiler. Bu ilk adımdı. Süreç baÅŸlamıştı. 2. Adım, Büyük Ä°srail’in kurulması. BOP “Büyük OrtadoÄŸu Projesi”Irak, Suriye ve Afganistan’ın iÅŸgali, Kürdistan projesi. C. Rice’ın sözünü ettiÄŸi 22 bölge devletinin sınır, rejim ve iktidar yapılarının deÄŸiÅŸtirilmesi, bu adımla ilgili idi.  
 
3. Adım, Trump’la atıldı. Kudüs’ün baÅŸkent ilan edilmesi. 4. Adım Trump’ın “Yüzyılın projesi” dediÄŸi Süleyman Mabedinin yeniden inÅŸasına giden yolun açılması. Ortak karargahın Urfa’da olması ilginç!  4. merhalede 7 yıl sürecek olan gazab döneminden söz ediyorlar. SavaÅŸlar, afetler “Türkler” olarak da te’vil ettikleri Gog-Magog (Bizdeki Yecüc ve Mecüc) orduları ile Mesihin ordularının savaşı. Ve ardından 5. adım Ä°sa Mesih’in 2. dafa dünyaya geliÅŸi. Ä°slam dünyasında bu konuda Mehdi’nin geliÅŸinden söz edilir. Kur’an-ı Kerim’de ise kıyamete iliÅŸkin Dabbetül arz, Yecüc-Mecüc ve Sandıka’dan söz edilir. 6. Merhalede Bizim “Melheme-i Kübra” dediÄŸimiz, onların “Armageddon  Savaşı” dediÄŸi kıyamet savaşının baÅŸlaması ve 7. merhale. Final: Kıyamet, Ä°ncil’e ve Ä°sa Mesih’e iman edenlerin cennete yükseltilmeleri.
 
Göbeklitepe’yi bırakın bir kenara, siz Zerzevan’a bakın. Urfa’da iki düzine Göbeklitepe çıkar. Mitra’yı bir araÅŸtırın. Ä°ncil’deki Yuhanna Vahyini okuyun, Ege bölgesindeki “7 kilise” ile ilgili bilgileri not edin bir kenara. Hatay’la, Urfa’yla, MaraÅŸ’la, Ä°skenderun, Tarsus, Konya, Ankara,Kayseri, Antalya, MuÄŸla ile ilgilenin. “El Bab” ile ilgilenin. Urfa’da kimle ne karargahı kuruyorsunuz, ona bakın! Unutmayın, derin ABD, derin Ä°srail kadar derin bir din devletidir. Laiklik, Sekülerizm iÅŸin kandırmacası. Masanızdaki birileri “Lucifer” adına, “Tanrının kırallığı” senaryosu ile masanızda oturuyor. Yanlış yaparsanız ÅŸansınız yok hem dünyanızı, hem de ahiretinizi kaybedersiniz. Top oynadığımız alan mayınlı. Yani mayınlı tarlada top oynuyoruz. Aman dikkat! Bu konuya yarın da devam edeceÄŸiz. EuzubillahimineÅŸÅŸeytanirraciym! Selâm ve dua ile.
 
YENÄ° AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.