Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrası CHP ve HDP arasında gerilim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayyum atamalarının ardından yaptığı açıklamada "Sokağa çıkmayı doğru bulmuyorum" sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.



Van, Mardin ve Diyarbakır BüyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarının görevden uzaklaÅŸtırılıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösteren meslek örgütü temsilcileri CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve HDP EÅŸ BaÅŸkanı Sezai Temelli'yi ziyaret etti.
 
KESK EÅŸ Genel BaÅŸkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen, DÄ°SK BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu ve Türk Tabipleri BirliÄŸi (TTB) BaÅŸkanı Sinan Adıyaman'ın yer aldığı görüÅŸmeler basına kapalı gerçekleÅŸti. GörüÅŸmelerde ana gündem maddesi üç büyükÅŸehire kayyum atanmasından sonra yapılması gereken çalışmalar oldu.
 
Görevden alınan belediye baÅŸkanlarıyla dayanışmak için Diyarbakır’a gittiklerini anlatan temsilciler, demokratik zeminde muhalefetin daha fazla tepki göstermesi gerektiÄŸini ifade etti.
 
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, meslek örgütü temsilcilerinin daha güçlü muhalefet edilmesi vurgusu üzerine KılıçdaroÄŸlu, kayyum atama kararının hemen ardından yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Kayyum atama haberlerinin gündeme düÅŸtüÄŸü ilk andan itibaren HDP EÅŸ Genel baÅŸkanları, görevden alınan belediye baÅŸkanları ve milletvekilleriyle iletiÅŸim halinde olduklarına dikkat çeken KılıçdaroÄŸlu, "Bu tür olaylar yaÅŸanınca sokaÄŸa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doÄŸru bulmuyoruz" sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.
 
KILIÇDAROÄžLU: Ä°STANBUL SEÇÄ°MÄ°NÄ° ANLATTIM
 
KılıçdaroÄŸlu görüÅŸmede, YSK’nın 6 Mayıs’ta tekrarlanmasına karar verdiÄŸi Ä°stanbul seçimlerinin ardından partisinde ‘boykot, sokaÄŸa çıkma ve seçime girme’ ÅŸeklinde 3 ayrı önerinin tartışıldığını anlattı.
 
Bu tartışmaların ardından seçime girme kararı alıp seçimin kazanıldığına dikkat çeken KılıçdaroÄŸlu, sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek’e verdiÄŸi demeçte de amacının buna dikkat çekmek olduÄŸunu söyledi.
 
Kayyum atamalarına karşı tutumlarının net olduÄŸunu ve bu konuda yürütülen çalışma ve görüÅŸmelerin devam ettiÄŸini anlatan KılıçdaroÄŸlu, HDP heyeti ile görüÅŸmesinde konunun yabancı ülke büyükelçileriyle görüÅŸülerek uluslararası alana taşınması önerisinde bulunup bunu teÅŸvik ettiÄŸini anlattı.
 
KılıçdaroÄŸlu ile yapılan bu görüÅŸmeden iki sonra da görevden uzaklaÅŸtırılan Van, Mardin ve Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanları Ankara’da AB büyükelçileriyle bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.