Sosyal Medya

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin AK Parti'den İstifa Etti

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 12 yılda üç dönem milletvekilliği ve Adalet Bakanlığı yaptığı AK Parti'den istifa etti.



Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan ile birlikte hareket eden eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son olarak “Ali Babacan ekibiyle yemekte buluÅŸma” haberinde yer alan fotoÄŸrafta da Babacan ile birlikteydi. Ergin’in istifasını e-devlet üzerinden gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.
 
Sadullah Ergin kimdir?
3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den Hatay milletvekili olarak parlemento’ya girdi.
 
Ä°lk 7 ay TeÅŸkilat baÅŸkanlığı bünyesinde Ege Bölge koordinatörlüÄŸü yaptı. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup BaÅŸkan vekili seçilen Ergin, 08 Ekim 2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup BaÅŸkan vekili seçildi. 01 Mayıs 2009 günü BaÅŸbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı. 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev aldı.
 
Hatay Belediye BaÅŸkanı adayı olması sebebiyle 25 Aralık 2013 günü yapılan kabine revizyonunda istifasını verdi.
 
Adalet Bakanlığı görevini BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ devraldı. 30 Mart 2014 yerel seçiminde Hatay Belediye BaÅŸkanı adayı oldu, seçilemedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.