Hayrettin Karaman: Kitab bizi birliğe çağırıyor, biz her şeyi bahane ederek ayrılmayı...
Follow @dusuncemektebi2
Biz en aziz ve şüphesiz sahih dinin mensupları olarak ‘Kitab’ın kavlince Müslümanlar olursak, Allah’ın, sonucu kulun irade, gayret ve tedbirine bıraktığı durumlarda üzerimize düşeni eksiksiz yaparsak bizim üstün, aziz, hakim ve insanlığı iki cihanda saadete çağıracak bir ümmet olacağımızı kitabımız bildiriyor.
Elin Siyonistleri dünyanın dört bucağına dağılmışlar, kitaplarında kendilerine vaad edildiÄŸine inandıkları toprakların bir avucuna 1940’lı yıllarda ufak ufak yerleÅŸmeye baÅŸlamışlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendilerince kutsal olan bir davada birleÅŸmiÅŸler, birlik olmuÅŸlar; her biri bulunduÄŸu yerde bütün imkanlarını kullanarak davalarına yardımcı oluyor.
Bize de kitabımız yukarıda iÅŸaret ettiÄŸim güzellikleri vaad etmiÅŸ, ama ÅŸartlı bir vaad, biz ÅŸartı yerine getirmediÄŸimiz için meÅŸrut da tahakkuk etmiyor. Åžartın başında birlik var; Kitab bizi birliÄŸe çağırıyor, biz her ÅŸeyi bahane ederek ayrılmayı, parçalanmayı, birbirimizle uÄŸraÅŸmayı, hatta savaÅŸmayı tercih ediyoruz.
Kitab bizi güzel ahlaka çağırıyor, Peygamberimiz (s.a.) bunun için gönderildiÄŸini söylüyor, en güzel ahlak örnekliÄŸini bizzat yaÅŸayarak önümüze koyuyor; biz ise birçok konuda, iÅŸte, iliÅŸkide, davranışta Ä°slam ahlakının dışında yaşıyoruz.
Evet daha birçok ÅŸartı yerine getirmiyoruz, ama baÅŸta imanımız olmak üzere güzel hasletlerimiz ve hala muhafaza ettiÄŸimiz deÄŸerlerimiz var. Ä°nÅŸaallah kötü iyiyi kovmayacak, aksine iyi kötüyü kovacak, nasihatların yanında ümmet olarak maruz kaldığımız musibetlerden ders alarak doÄŸru yolu bulacağız.
Bir güvencim de ÅŸimdilik az da olsa iyi yetiÅŸmiÅŸ insanlarımızın bulunmasıdır. Birçok yerde bu eksiklik hissedildi ve adam yetiÅŸtirmek için özel gayretler baÅŸladı, bunların bir kısmı meyve de verdi, veriyor.
Bu yazıda asıl bahsetmek istediÄŸim konu dünyada Müslümanların geleceÄŸi hakkındaki bizi sevindiren, aÄŸyarı endiÅŸeye düÅŸüren tahminler ve haberlerdir. Öyle anlaşılıyor ki, ABD ve Avrupa dünyada Müslümanları geriletmek veya yok etmek için plan üstüne plan yaparken bir üst plan bunları silip süpürecek geliÅŸmelere yol açıyor.
TimeTürk ve BBC Türkçe’nin iki haberinden bazı alıntılar yapacağım:
2050’de Avrupa, Ä°slâm’a teslim olacak. Yapılan son araÅŸtırmalar, Hıristiyanlık’tan sonra en yaygın ikinci din olan Ä°slâm’ın, 2050’de benzeri görülmemiÅŸ bir ÅŸekilde Avrupa kıtasına yayılacağını gösteriyor. Ayrıca Müslüman nüfusunun 2050 yılında Hıristiyan nüfusu yakalayacağı öne sürülürken; yapılan araÅŸtırmalarda ÅŸiddet ve kışkırtmaların Ä°slâm’a olan ilgiyi daha da artırdığı görüldü.
Ä°slam, Orta Asya, Endonezya, Orta DoÄŸu, Güney Asya, Kuzey Afrika ve Asya’nın bazı bölgelerinde en yaygın din. Asya-Pasifik bölgesi ise en büyük Müslüman nüfusa sahip.2010’daki Pew AraÅŸtırma Enstitüsü’nün istatistikleri, Avrupa BirliÄŸi’ndeki Müslüman nüfusun 16 milyon Müslüman olarak tahmin edildiÄŸini gösterdi; ancak son iki yıl için yapılan tahminler, bu sayının 25 milyona (Rusya hariç) yükseldiÄŸini gösteriyor.Kuzey ve Güney Amerika’da, Müslümanların sayısının yaklaşık dört milyon olduÄŸu tahmin ediliyor: 3.5 milyon kiÅŸinin ise kuzey kesimde, çoÄŸunlukla Afrika kökenli, geri kalanı merkezde ve güneyde yoÄŸunlaÅŸtığı gözleniyor.
Avustralya’daki Müslümanların sayısının ise 300 binden fazla olduÄŸu ve bu kıtanın ileriki zamanlarda daha çok Müslüman nüfusu çekebileceÄŸi belirtilirken, 55 Ä°slami derneÄŸin de faaliyet gösterdiÄŸi açıklandı…Pew’in araÅŸtırma raporu, dünyadaki Müslüman sayısının 2010 ve 2050 yılları arasında yüzde 73 oranında artacağını öngörmüÅŸtür.
2010 yılında dünyada 1,6 milyar Müslüman ve 2,17 milyar Hıristiyan vardı, ancak demografik deÄŸiÅŸiklikler göz önüne alındığında, 2050 yılına kadar 2,76 milyar Müslüman ve 2,92 milyar Hıristiyan olacak, her iki din de aynı oranda büyümeye devam ederse, Müslümanların sayısı daha da artacaktır. Ä°ngiliz gazetesi The Guardian 2017’de yayınlanan bir araÅŸtırmada, pek çok nedenden dolayı artış olduÄŸunu söylüyor. Özellikle Avrupalı Müslümanların çoÄŸunluÄŸunun genç olması ve doÄŸum oranının diÄŸer tüm dini topluluklar arasında en fazla olması artış konusunda önemli bir etken. Bu çalışmaya iÅŸ ve meÅŸru göçler de eklenebilir.Ä°slam’ın Avrupa yerli halkı arasında raÄŸbet görmesi ve hızlı yayılmasında en büyük nedenlerinden biri de, bu kıtada aktif Ä°slam savunucularının bulunması.
Ayrıca Ä°spanya’da yayımlanan bir kitapta, “dünyadaki Müslümanların sayısındaki artışın nedeni, yalnızca Ä°slam ülkelerindeki nüfus artışından kaynaklanmadığını belirtilerek, ABD’deki 11 Eylül saldırıları örnek gösterildi. Saldırılardan sonra, ABD’lilerin Ä°slam’a olan ilgisinin arttığını, çok sayıda kiÅŸinin de Ä°slam’la müÅŸerref olduÄŸu dikkati çekti.” 20 Haziran 2004’te yayımlanan Fransız Ä°stihbarat Ajansı’nın bir raporunda ise, Fransa’da bir yıl içinde Ä°slam’a girenlerin sayısının 30 ile 40 bine ulaÅŸtığı belirtiliyor.
“Mevlâ görelim neyler/ Neylerse güzel eyler.”
Yeni Åžafak
Henüz yorum yapılmamış.