Sosyal Medya

Güncel

İYİ Partili isim: Mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırmayı izah etmek iktidarın mesuliyetinde

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van'a kayyum atamalarıyla ilgili, "İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır" dedi.



Ä°YÄ° Parti BaÅŸkanlık Divanı'nda Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Mardin ve Van BüyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarını görevden uzaklaÅŸtırması ve yerlerine kayyum ataması deÄŸerlendirildi. Toplantı geç bittiÄŸi için bugüne bırakılan açıklamayı Ä°YÄ° Parti Sözcüsü Yavuz AğıralioÄŸlu yaptı.
 
Açıklamada, "Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiÅŸ olmak, seçilenlere suç iÅŸlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari iÅŸlemler doÄŸruluk karinesi ile devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır" dedildi.
Açıklamada ayrıca belediye baÅŸkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beÅŸ ay içerisinde gerçekleÅŸmiÅŸ ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamanın iktidarın görevi olduÄŸu belirtildi.
 
Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, Ä°YÄ° Parti’nin kayyum atamalarıyla ilgili açıklamasından öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸöyle:
 
'KARARLAR DEVLETE VE HUKUKA OLAN Ä°TÄ°MADI SARSMAMALI'
 
Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiÅŸ olmak, seçilenlere suç iÅŸlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari iÅŸlemler doÄŸruluk karinesi ile, devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır.
EÄŸer bazı Belediye BaÅŸkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beÅŸ ay içerisinde gerçekleÅŸmiÅŸ ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir.
 
'ÖCALAN'I KULLANMA TEÅžEBBÜSÜ BU İŞİ ANLAMSIZLAÅžTIRMAKTADIR'

 

Ä°yi hal kağıdı verdiÄŸiniz, seçmen listelerinde ilan ettiÄŸiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaÅŸtırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır.
 
23 Haziran Seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeÅŸinin bizzat Cumhur Ä°ttifakı’nın bir parçası olarak kullanma teÅŸebbüsü, bugün yaptığınız iÅŸi anlamsızlaÅŸtırmaktadır. Öcalan kardeÅŸleri son seçimde meÅŸru bir aktör olarak kullanma teÅŸebbüsü, 1984’ten beri PKK ile yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluÅŸturulan en büyük zafiyet ve kırılmadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.