Sosyal Medya

Güncel

Hac Hayali İçin 26 Yıl Atık Biriktiren Kadın Hayaline Ulaştı

Endonezyalı müslüman ve dul bir kadın olan Siti Maryani 26 yıl ‘geri dönüştürülebilir’ maddeler toplayarak hac hayalini gerçekleştirdi



4 çocuklu ve dul bir kadın olmasına raÄŸmeni sabırla 26 sene çöplerden 'geri dönüÅŸtürülebilir' atık maddeleri toplayarak, 1993 yılından bugüne kadar hac vazifesini gerçekleÅŸtirmek için para biriktirdi. Endonezya’da o sırada hac için gerekli olan minimum ücreti -25 milyon rupi/1.750$- ödedi.

Çöpten topladığı plastik ÅŸiÅŸeleri, camları, karton parçalarını satarak birikim yapan Maryani, arada sırada yaÄŸan ÅŸiddetli yaÄŸmurun ardından topladığı toprağı da satıyordu. Ve bu yıl gerekli olan tüm parayı biriktiren Maryani, Endonezya hac kabilesinde Hac görevi için gitmeye hak kazandı. 4 çocuÄŸunun bu paradan hiç haberi olmadığını, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’ndan ayrılış çizelgesini aldıktan sonra çocuklarına Mekke’ye gideceÄŸini ilk defa bahseden Maryani , 26 yılın çok uzun bir süre olduÄŸunu, hiç vazgeçmediÄŸini ve ayrıca bu zaman içerisinde bu parayı nasıl toplayacağı konusunda hiç endiÅŸelenmediÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.