Sosyal Medya

Güncel

Hashtag işaretini ilk kez Bizanslılar kullanmış

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Çobankale’de yapılan arkeolojik kazılarda ilginç bir bulguya rastlandı. Yapılan kazılarda elde edilen geç dönem Bizans seramiğinin tabanında günümüzde sıkça kullanılan Hashtag işaretine rastlandı. Tarihte bu işareti ilk kullanan medeniyet Bizanslılar olmuş.



Osmanlılarla, Bizans Ä°mparatorluÄŸu arasında yaÅŸanan Yaloakova (Bafeus) savaşının yaÅŸandığı Çobankale’de Arkeolojik kazılara devam ediliyor.
 
Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Åžeçkin ve ekibi tarafından gerçekleÅŸtirilen kazılarda 13-15’inci yüzyıl dönemine ait geç dönem Bizans seramiklerine de rastlanıyor. Ancak kazılarda bir elde edilen bir Bizans seramiÄŸi ise hayret uyandırdı.
 
‘POPÜLER KÜLTÜRÜN ÖNEMLÄ° SÄ°MGELERÄ°NDEN’
 
Zira bulunan seramik günümüz sanal dünyasının vazgeçilmez simgelerinden birisi olan Hashtag iÅŸaretinin ilk kez Bizanslılar tarafından kullanıldığını gözler önüne serdi. Konuyla ilgili bilgi veren Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Åžeçkin, “Bu eseri Çobankale’de bulduk. Geç dönem Bizans seramiÄŸi. Birçok Bizans seramiÄŸinde de süslemeler var.
 
Ancak bulduÄŸumuz bu seramikte günümüz sanal dünyasında kullandığımız Hashtag iÅŸareti var. O açıdan son derece önemli. Popüler kültürün kullandığı önemli simgelerden birisi” dedi.
 
Kazılarda elde edilen bu seramik diÄŸer tarihi bulgularla birlikte koruma altına alındı. Bu eserler Altınova ilçesinde oluÅŸturulacak olan müzede sergilenecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.