Mehmet Metiner'e göre Ak Parti ömrünü artık tamamladı
Follow @dusuncemektebi2
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak yeni partilerin AK Partiye nasıl yansıyacağı merak edilirken partinin eski vekillerinden Mehmet Metiner, AKP'nin artık ömrünü tamamladığını açıkladı.
23 Haziran'da yenilenen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimleri sonrası partisinden istifa eden eski bakanlardan Ali Babacan ve eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun kuracağı yeni partilerin AK Parti’ye nasıl yansıyacağı merak edilirken partinin eski milletvekillerinden Mehmet Metiner’den dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti'nin artık ömrünü tamamladığını ifade eden Metiner, "YenilenmiÅŸ bir AK Parti’ye deÄŸil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var" dedi.
Yeni Akit’in haberine göre Metiner, "Gücün olduÄŸu her yerde onu elde etmeye çalışanlar olur. AK Parti’nin içine sızmalar bu yüzden olmuÅŸtur. Dava ÅŸuurundan yoksun unsurlar güç elde etmek için AK PartilileÅŸtiler" ifadelerini kullandı. Kimilerinin AKP’yi bırakıp gittiÄŸini söyleyen Metiner, kimilerinin de gitmek için vakit kolladığına dikkat çekerek "Eski Türkiye yok" açıklamasında bulunarak ÅŸunları kaydetti:
"Eski Türkiye ÅŸartlarında kurumuÅŸ AK Parti’de artık ömrünü tamamladı. 2001’deki AK Parti’de ısrar, Yeni Türkiye’nin siyaset anlayışının tersine kürek çekmek anlamına gelir.
Bir zihniyet deÄŸiÅŸimine ihtiyaç var. YenilenmiÅŸ bir AK Parti’ye deÄŸil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var. Yeni bir teÅŸkilatlanma modeline dayanan yeni bir AK Parti."
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın liderliÄŸinde yeni bir partinin kurulması gerektiÄŸini söyleyen Metiner, ÅŸöyle devam etti:
"Milletvekillerinin sadece milletvekilliÄŸi yaptığı, partinin de dava ÅŸuuruyla donanmış yeni kadrolarla yönetildiÄŸi bir model ÅŸart. Partiyi yönetenler ile meclis grubu kesinkes birbirinden ayrılmalı. Belediye baÅŸkanları ve milletvekilleri partiyi yerelde belirleyen veya onların üstünde güç sahibi olan kimseler olmaktan çıkartılmalı. Belediye baÅŸkanları partilerinin belirlediÄŸi ilkeler doÄŸrultusunda sadece belediye hizmetleriyle meÅŸgul olmalı. Milletvekilleri partilerinin emrinde kendi seçim bölgelerinde gerekli çalışmaları yapmalı. Yasama faaliyetlerinin yanı sıra tek iÅŸleri seçmen toplulukları olmalı. Parti belediye baÅŸkanlarının ve milletvekillerinin veya genel merkezde görevli vekillerin emrinde olmamalı. Ä°ÅŸte o zaman güç tekelleÅŸmesinin önüne geçilir."
Henüz yorum yapılmamış.