Sosyal Medya

Hanefi Avcı: Türkiye’de en büyük sorun, devletin kendisidir

"Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitabı 2010 tarihinde yazarak Türkiye'nin gündemine oturan, daha sonra tutuklanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Devrimci Karargah ve Odatv davalarından yargılanan bir isim.



Zamanında, cemaate yakın olduÄŸu iddia edilen savcı ve hâkimler tarafından tutuklandığın söyleyen Avcı, “Türkiye’de en büyük sorun, devletin kendisidir” diyor.
 
TV5’te Gizli Dosya’ya konuÅŸan Avcı, “Devlet modern manada örgütlenecek. Gerçekten yapması gerekeni yapacak liyakatteki insanlara görev verecek. Bunu yapmadığı sürece devlet hep tehlikelidir” görüÅŸünü savunuyor.
 
Halkın 4’te 3’ü bu devletten korkuyor, belli bir kesim dinleniyorum, diyor” tezini savunan Avcı, “Hâlbuki hukuk normlarınca ceza kanunlarına göre karşılığı olmalı. Ama insanlar, attıkları tweetten bile tutuklanabileceklerini düÅŸünüyor” ifadesini kullanıyor.
 
Avcı’ya göre Türkiye’nin evrensel deÄŸerlere aykırı bir hukuk düzeni var…
 
“Ä°nsanlar kanunda yazılı suçları iÅŸemeli” diyen Avcı, “KonuÅŸup, yazılanlardan ötürü bir suç iÅŸlenemez ama Türkiye’de iÅŸler. GeçmiÅŸte cemaate yakın diye birçok insan cezaevlerinde. Ağır cezalar aldılar. Bu, toplumu ürkütür. Dünyada modern devletler hukukun iÅŸlediÄŸi devletler. Övünülecekse bununla övünülmeli” yorumunu yapıyor. 
 
Hanefi Avcı, daha önce yaptığı farklı açıklamada, "FETÖ operasyonları çok yoÄŸun devam ediyor. Davalar, soruÅŸturmalar aralıksız sürüyor. DoÄŸrusu yapılan iÅŸlemlerin tam içerik ve mahiyetlerini bilemiyorum ama dışarıya yansıyanlara baktığımızda bu konuda ciddi sorunların olduÄŸu gözüküyor" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.