Sosyal Medya

Güncel

Trump için kritik gelişme

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 öncesi adaylık sürecinde Rusya ile gizli ilişkilerini ve bunların başkanlık seçimine etkisini araştıran eski FBI Başkanı Robert Mueller, Temsilciler Meclisi Adliyesi'nde ifade verdi.



Donald Trump'ın Rusya ile iliÅŸkisini ve bu iliÅŸkinin aday olduÄŸu 2016 seçimlerindeki etkisini 22 ay boyunca araÅŸtıran eski FBI BaÅŸkanı ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Temsilciler Meclisi Adliyesi'nde jüri karşısına çıktı.

Kongre'de konuÅŸan Mueller, BaÅŸkan Trump'ın iddia ettiÄŸinin aksine soruÅŸturma sonucunda tamamen temize çıkmadığını söyledi. Mueller, ''Bulgular, baÅŸkanın iÅŸlediÄŸi iddia edilen suçlardan tamamen aklanmış olmadığını gösteriyor. Raporun söylediÄŸi bu deÄŸil'' dedi.

"TÄ°TÄ°ZLÄ°KLE VE DÜRÜSTLÜKLE ÇALIÅžTIK"

Mueller, BaÅŸkan ve soruÅŸturması hakkındaki soruları ilk kez, yılın çok beklenen duruÅŸmasında yanıtladı. Eski özel yetkili savcı Meclis Yargı Komitesinin önünde ifade verdi ve yerel saatle 12.00'da ABD Adliye Komitesi önüne çıkacak.

DuruÅŸmadaki konuÅŸmasında özel yetkili savcı olarak ekibiyle beraber yürüttüÄŸü çalışmaları savunan Mueller, ''Personelim ve bu hassas nedenleri göz önünde bulundurarak görevimizi yürüttük. Halkın bulgularımıza tam güven duyması için sessizce, titizlikle ve dürüstlükle çalıştık'' dedi.

 

''HÄ°Ç KÄ°MSE KANUNUN ÜSTÜNDE DEĞİL"

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve Yasama Komitesi BaÅŸkanı Jerry Nadler, duruÅŸmada yaptığı açılış konuÅŸmasında, ''Her ne kadar kanunlar sizi baÅŸkanın bu davranışlarını araÅŸtırmaktan men ettiyse de siz, onun tamamen aklanmadığını açıkça belirttiniz. Bu ÅŸekilde hareket eden herhangi bir kiÅŸi bir suç iÅŸlediÄŸi için yargılanmış olacaktı. Ve bu ulusta baÅŸkan bile kanunların üzerinde deÄŸil'' dedi.

Nadler, ''ÖrneÄŸinizi takip edeceÄŸiz, Direktör Mueller. Dürüstlükle hareket edeceÄŸiz. Ä°ÅŸaret ettikleri gerçekleri takip edeceÄŸiz. Tüm uygun çözümleri göz önünde bulunduracağız. Çalışmamanız sona erdiÄŸinde uygun önerileri yargıya taşıyacağız. Özellikle de BaÅŸkan ile ilgili olduÄŸu için bu iÅŸi yapacağız. Çünkü raporunuzda açıklanan davranış için sorumluluk alınması gerekiyor'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.