Sosyal Medya

Güncel

Ak Partili vekil YeneroÄŸlu'ndan iktidara eleÅŸtiri: O kanuna destek vermedim

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren 3 düzenleme konusunda sert çıkış yaptı.



YeneroÄŸlu, "Kanuna destek vermedim. Sürecin yönetilmesi ve karar alma biçiminin, yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza yönelik her ÅŸeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiÄŸimi ilgililer bilmekteler" dedi.
 
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa YeneroÄŸlu, yurt dışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸlarını ilgilendiren düzenlemeler konusunda hükümeti eleÅŸtirdi.
 
Yurt dışından emeklilik konusunda görüÅŸünün alınmadığını, 2 yıldır ısrarla bilgi istemesine raÄŸmen bakanlıktan bilgi verilmediÄŸini belirten YeneroÄŸlu, "Bu sebeple kanuna destek vermedim. Sürecin yönetilmesi ve karar alınma biçiminin, yasama organı üyesi ve yurt dışındaki vatandaÅŸlarımızın meselelerini çalışan birisi olarak ÅŸahsım nezdinde, yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza yönelik her ÅŸeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiÄŸimi de ilgililer bilmekteler” dedi.
Kendisine yöneltilen 3 konuyla ilgili açıklama yapan YeneroÄŸlu, ÅŸunları söyledi:
 
"Son günlerde baÅŸta dövizle askerlik bedelinin artırılması, yurt dışından emeklilikle ilgili düzenleme ve yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücreti konusunda vatandaÅŸlarımızın haklı soruları ve tepkileriyle karşı karşıyayım. Yurt dışından emeklilikle ilgili düzenleme konusunda tüm ısrarlarıma raÄŸmen ve en az iki yıldır ilgili Bakanlık ve SGK’dan talep etmeme raÄŸmen ne bilgilendirildim ne kanun teklifi benimle istiÅŸare edildi ne de görüÅŸüm alındı. Bu sebeple kanuna destek vermedim. Sürecin yönetilmesi ve karar alınma biçiminin, yasama organı üyesi ve yurt dışındaki vatandaÅŸlarımızın meselelerini çalışan birisi olarak ÅŸahsım nezdinde, yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza yönelik her ÅŸeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiÄŸimi de ilgililer bilmekteler.
 
YURT DIÅžINDAN GETÄ°RÄ°LEN TELEFONLAR
Yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücret konusu, Resmî Gazetede okuduÄŸum kadarıyla, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın takdirleridir. Sürece herhangi bir ÅŸekilde dahil edilseydim, elbette görüÅŸümü bildirirdim.
 
Dövizle askerlik konusunda, kendi çıkarttığımız kanunun tersine çevrilmesini doÄŸru bulmadım ve görüÅŸlerimi de her platformda dile getirdim. Maalesef netice alamadım. EndiÅŸem o ki, yükseltilen bu meblaÄŸ karşısında doÄŸuÅŸtan ilgili ülkenin vatandaÅŸlığını zaten almış olan yurt dışındaki gençlerimizin yoÄŸun olarak vatandaÅŸlıktan çıkacaklarıdır. Oysa 2016'da 1000 euro olarak belirlediÄŸimiz düzenlemede hem vatandaÅŸlıktan çıkışları ciddi manada azaltmış, hem de gelirleri öncekine nazaran ciddi manada artırmıştık. Umarım yeni düzenleme ile tersi olmaz."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.