Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan: ABD'den Türkiye konusunda bir talebimiz oldu

Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin S-400 alımından rahatsız olduklarını belirterek ABD'den bir talepte bulunduklarını söyledi.



Yunanistan'da iktidara gelen Yeni Demokrasi Partisi'nin DışiÅŸleri Bakanı Nikos Dendias 'Türkiye'nin S-400 almasından rahatsızız' dedi.

Yunanistan'da iktidara gelen Yeni Demokrasi Partisi'nin DışiÅŸleri Bakanı Nikos Dendias, ABD'ye giderek burada mevkidaşı Mike Pompeo ile görüÅŸtü.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N S-400 ALMASINDAN DOLAYI MUTLU DEĞİLÄ°Z"

Ankara'ya sevkiyatı süren S-400'ler hakkında konuÅŸan Yunan bakan, "Açıkça söylemek gerekirse Türkiye'nin S-400 almasından dolayı mutlu deÄŸiliz. NATO üyesi bir ülke olarak diyebiliriz ki; Rus silahları NATO sistemlerine uyum saÄŸlamıyor. Dünyanın bu bölgesinde silahlanmak istikrar ve güven ortamının oluÅŸmasına yardımcı da olmuyor" diye konuÅŸtu.

"ABD Ä°LE TÜRKÄ°YE KONUSUNDA DOÄžRUDAN Ä°LETİŞİM KANALI TALEP ETTÄ°M"

Dendias ABD'nin Yunanistan'ı açık bir ÅŸekilde desteklemesini istediÄŸini belirterek konuÅŸmasını "ABD ile Yunanistan uzun süredir yakın iliÅŸkilerde bulunuyor. Ancak bu iliÅŸkileri derinleÅŸtirip geniÅŸletmeliyiz. Türkiye ile iliÅŸkilerimizde herhangi bir sorun olduÄŸunda, ABD ile aramızda doÄŸrudan bir iletiÅŸim kanalının kurulmasını da talep ettim. Not aldılar. Cevap verecekler" sözleriyle sürdürdü. 

Mike Pompeo ise paylaÅŸtığı mesajında "Yunanistan, DoÄŸu Akdeniz ve Balkanlar'daki istikrarın en önemli unsurudur ve NATO'nun da önemli bir müttefikidir" ifadelerini kullandı.

Ä°ki bakanın ayrıca Washington yönetimi tarafından desteklenecek Ä°srail-Yunanistan-ABD üçlü ortaklığında DoÄŸu Akdeniz'de enerji anlaÅŸması ve yatırımları yapılması konusunu da görüÅŸtüÄŸü kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.