Sosyal Medya

Güncel

IKBY'den Uzungöl'deki olaya ilişkin açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Trabzon'da IKBY bayrağı açılmasının ardından çıkan gerginliğe ilişkin açıklamada bulundu.



IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, yaptığı yazılı açıklamada, turistik amaçla Trabzon'a giden bazı vatandaÅŸlarının IKBY bayrağıyla fotoÄŸraf çektirmek istemesi üzerine "saldırı ve tacize maruz kaldığını" savunarak, turistlerin daha sonra gözaltına alındığını ifade etti.

IKBY BaÅŸbakanı Mesrur Barzani'nin olaydan üzüntü duyduÄŸunu aktaran Adil, gözaltına alınan vatandaÅŸların en kısa zamanda serbest bırakılması için ilgili makamların Türkiye ile temasa geçtiÄŸini dile getirdi.

Adil, açıklamasında ayrıca, IKBY bayrağının Irak'ta yasal bir bayrak olduÄŸunu belirterek, "Bayrak daha önce IKBY heyetlerinin Türkiye ziyareti sırasında havalimanı ve diÄŸer karşılama salonlarında kullanıldı." ifadesine yer verdi.

NELER OLMUÅžTU?

Trabzon'un turistik yerlerinden Uzungöl'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden gelen 9 kiÅŸinin üzerinde 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoÄŸraf çektirmesi gerginliÄŸe neden oldu. Linç giriÅŸimine maruz kaldıkları amatör kameralara yansıyan 9 kiÅŸi gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Trabzon Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Uzungöl'de "Kürdistan" yazılı atkı ile fotoÄŸraf çektiren 9 Irak vatandaşının sınır dışı edileceÄŸini duyurdu.

BaÅŸsavcılığın twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kuzey Irak'tan gezi amacıyla, Çaykara ilçesi Uzungöl Mahallesi'ne gelen gruptan 9 kiÅŸinin 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoÄŸraf çektirmeleri nedeniyle çıkan olayla ilgili soruÅŸturma sonunda ifadeleri alınan ÅŸahıslar, sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi." denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.