Sosyal Medya

Ahmet Davutoğlu'nun siyaseti bırakma şartı

Akif Beki - Karar



Yavuz OÄŸhan ve Ä°smail Saymaz’la üç saat boyunca akla gelen ne varsa DavutoÄŸlu’na sorduk. Bidebunuizle YouTube kanalındaki canlı yayından ne anladım, aklımda ne kaldı derseniz, ÅŸu iki ÅŸey...
 
Bir...
 
Ne yalanlıyor ne doÄŸruluyor, AK Parti’den ayrılıp ayrılmayacağı muallakta. 
 
Ne kabul ne reddediyor, parti kurup kurmayacağı da belli değil. Yapabilir de yapmayabilir de.
 
Kapıları kapatmıyor, sürecin getireceklerine açık, kendini baÅŸtan baÄŸlamıyor. AK Parti içinde pazara deÄŸil mezara dek de kalabilir. Ya da siyasetten tamamen çekilmesine kadar bile gidebilir süreç.
 
Ama kesin olarak anladığım, eleÅŸtirileri dikkate alınıp parti ve hükümet sistemi düzeltilene kadar durmayacak. KonuÅŸmaya, eleÅŸtiri ve önerilerini sıralamaya devam edecek.
 
KiriÅŸi kırmaksa kiriÅŸi kırmak, yol ayrımıysa yolunu ayırmak, diz kırıp oturduÄŸu yerde oturmaksa dizini kırıp oturmak. Yani üniversite derslerine, kitap yazmaya, akademik hayata geri dönmek dahil... Bütün seçenekleri masada hazır tutuyor.
 
Susmamasının getirdiÄŸi rahatsızlık ve baÅŸ aÄŸrısından kurtulmanın yöntemini kendi aÄŸzıyla gösterdi. DavutoÄŸlunu durdurmak için yapılacak ÅŸey, önerilerini hayata geçirmek. O takdirde tüm iddialarından vazgeçip siyasetten emekliliÄŸe sevk edilmeye gönüllü, terk-i siyasete dahi razı.
 
Merak gidermeye, beklentileri karşılamaya yeter mi, takdir izleyenlerin.
 
Fakat istediÄŸiniz raddeye sıkıştırın, ÅŸimdilik duyup duyacağınız bunlar. ‘Siyaseti bırakırım yine de manifestoyla deklare ettiÄŸim davayı ve pozisyonu bırakmam’ diyor, baÅŸka da bir ÅŸey demiyor.
 
Ä°ki...
 
Kavgasız, gürültüsüz, karşılıklı takılmalarla, latifeleÅŸerek nefsine ağır gelecek, hatta zoruna gidecek en sert eleÅŸtirileri siyasetçiye yöneltebilmeyi ve güler yüzle tartışmayı herkes özlemiÅŸ.
 
Ekranlardan yasaklanmak, gazetelerde gösterilmemek artık kitlelerle buluÅŸmaya engel deÄŸil. Medya ambargolarının hükümranlığı bir kez daha yıkıldı, tekelci uygulamalar bir kez daha çöktü.
 
Ortalama bir haber kanalının rekor reytinglerine sosyal medyadan kolayca ulaşabiliyorsunuz.
 
SETA’nın kulakları çınlasın; çok sesli, serbest tartışma ortamını dış ya da iç uzantı demeden hangi platformda bulsa oraya koÅŸuyor sıkkın ve bıkkın kalabalıklar. Dünkü yayınımızın gördüÄŸü muazzam ilgi, ekranlardaki usandıran monotonluktan büyük göç gibi bir kaçışın ispatı.
 
Göç veren medyada nabız atmıyor, göç alan mecralarda ise canlılık, hayat emaresi sayılacak her kıpırtı bir çekim gücü.
 
Ne kasıldı ne bozuldu ne de gerildi DavutoÄŸlu. Yüzü hiç asılmadı, en zülfüyare dokunan sorulara bile surat ekÅŸitmeden sabırla cevap verdi. Sinir uçlarına basıldığında dahi diÅŸ gıcırdatıp sirke filan satmadı.
 
Kabız tartışmalardan, baskı ve kasvetten bunalanlara nefes aldırmaya yetti bu da.
 
BaÅŸdanışmanlık döneminden baÅŸlayarak dışiÅŸleri bakanlığı ve baÅŸbakanlık yıllarıyla yüzleÅŸti, yanılgı ve baÅŸarısızlıklarını üstlendi, hatalarının hesabı sorulurken de suçu baÅŸkalarına atmadı.
 
Tek itirazı ve ÅŸikayeti, sorumlu tutulduÄŸu politikalarda sevapların baÅŸka aktörlere, günahlarınsa sadece kendisine mal edilmesi.
 
O kadar ‘kusur’u DavutoÄŸlu’na çok görenler için bile seyirlikti, sırrı burada. Ä°kna edemeyeceklerine bile kendini izletmeyi baÅŸardı.
 
Emsallerinin çoÄŸalması dileÄŸiyle...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.