Sosyal Medya

Güncel

Meral AkÅŸener, Babacan ve DavutoÄŸlu'nun yeni parti giriÅŸimleriyle ilgili ilk kez konuÅŸtu

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti girişimleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. Çeşitlilik güzel bir şeydir" dedi.



Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili, "Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. ÇeÅŸitlilik güzel bir ÅŸeydir. TekçiliÄŸin Türkiye'yi ne hale getirdiÄŸi ortada. Böyle bir yola gireceklerse baÅŸarılar dilerim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

YENÄ° PARTÄ° YORUMU

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; AkÅŸener, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile AK Parti kurucu üyeliÄŸinden istifa eden eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni parti kuracağına iliÅŸkin iddialar ile söz konusu partiler kurulursa, bunların AK Parti'ye nasıl yansıyacağı yönündeki sorular üzerine ÅŸunları söyledi:

 

"AK Parti'ye nasıl yansıyacağını bugün görüp söyleme imkanına sahip deÄŸilim. Ama hem Sayın DavutoÄŸlu'nun hem Sayın Babacan'ın bir ya da iki ayrı parti kurmalarının Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. ÇeÅŸitlilik güzel bir ÅŸeydir. TekçiliÄŸin Türkiye'yi ne hale getirdiÄŸi ortada. Dolayısıyla gerçekten kendilerine, eÄŸer böyle bir yola gireceklerse baÅŸarılar dilerim. Ama elbette ilk gözlerini çevirecekleri yer AK Parti seçmenidir, doÄŸaldır, o alanı tanıyorlar. Sayın ErdoÄŸan'ın bundan sonra teksif olacağı, tüm her ÅŸeyi ile takip edeceÄŸi bu iki arkadaşımızın kuracağı partiler olacaktır diye düÅŸünüyorum."

YENÄ° PARTÄ°'NÄ°N Ä°YÄ° PARTÄ°'YE YANSIMASI

Merkez sağa konumlanacak yeni bir partinin İYİ Parti'yi de etkileyebileceği konuşuluyor. Hatta Babacan'ın kuracağı bir partinin AK Parti kadar İYİ Parti'yi de tehdit edebileceği yorumları yapılıyor.

Ä°YÄ° Parti'nin kuruluÅŸ sürecinde yaÅŸanan zorlukları hatırlatan AkÅŸener, "Ama seçmen gördü ve 43 milletvekili kazandırdı. Bilim insanı olarak söylüyorum. Yarın bir gün Ä°YÄ° Parti siyaset biliminde okutulacak. Gerçekten imece ve iradenin olduÄŸu bir parti kurduk. Kimseden beÅŸ kuruÅŸ yardım almadık. Bize yatırım yapılmadı. Pergelimizi saÄŸlam zemine oturttuk. Bunu geniÅŸletmek için çalışacağız. Biz bu partiyi kurmasaydık Ä°stanbul, Ankara, Adana ne olurdu?" dedi.

"TÜRKÄ°YE Ä°ÇÄ°N SON DERECE FAYDALI GÖRÜYORUM"

Ä°YÄ° Parti seçmeni ve yöneticileriyle ilgili bir deÄŸerler araÅŸtırması yaptıklarını anlatan AkÅŸener, araÅŸtırmayla ilgili ÅŸu bilgileri verdi:

"Görülen ÅŸey ÅŸu, siz kendinizi nasıl tanımlarsanız tanımlayın seçmen bir yere oturtuyor. Dolayısıyla ANAVATAN benzeri bir parti kuracağım diye yola çıkıyorsunuz fakat seçmeniniz sizi bir yere konumlandırıyor. Yani insanlar bir plan yapıyor ama sonuçta sizi tanımlayan seçmeniniz oluyor. Bilmiyorum bu yeni kurulan partiyi ya da partileri seçmen nereye konumlandıracak, onu göreceÄŸiz. Günün sonunda Türkiye için son derece faydalı görüyorum. ÇeÅŸitliliÄŸe ihtiyaç var. Yani iki blok arasındaki siyasi bölünme yani bloklaÅŸarak bölünme Türkiye'nin insanların birbirleriyle olan iliÅŸkileri açısından mahsurlu görüyorum. Yani yumuÅŸamayı saÄŸlayabilir seçmenin birbiriyle olan iliÅŸkilerinde."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CUMHURBAÅžKANLIÄžI HÜKÜMET SÄ°STEMÄ°

23 Haziran'da tekrarlanan Ä°stanbul seçimlerini yüzde 9 puan farkıyla kaybeden AK Parti'de deÄŸerlendirme toplantıları baÅŸladı. Toplantıların sonunda AK Parti yönetimi, kabine ve yeni sistemde deÄŸiÅŸiklik olup olmayacağı izleniyor. Muhalefet de bu geliÅŸmeleri yakından takip ediyor. Ancak Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener'e göre AK Parti'de aleni bir iç muhasebe yapılması zor. AkÅŸener bunun nedenlerini ÅŸöyle anlattı:

"Sayın ErdoÄŸan'ın partisinde artık tek seçmenli bir düzenek var. Yani vatandaÅŸtan ziyade Sayın ErdoÄŸan'ın gözüne girmek. Dolayısıyla bu mümkün deÄŸil insanların gidip rahat rahat konuÅŸabilmesi. Saray dediÄŸiniz alan kendine ait bürokrasi üretir, kendine ait deÄŸerler üretir, kendine ait hayat tarzları üretir. Dolayısıyla o da sizi koparır, yani halktan koparır, halktan, insandan, her ÅŸeyden koparır. Åžöyle bir duruma gelir iÅŸ, X kiÅŸisi için konuÅŸuluyor deÄŸil mi, 'bizden mi deÄŸil mi' sorusuna geldiÄŸi zaman o iÅŸ kopmaya baÅŸlar, biz bunları hep yaÅŸadık. Bizden mi deÄŸil mi, bizden mi karşı taraftan mı? Åžimdi Ali Bey'den, Ahmet Bey'den sonra Sayın ErdoÄŸan bu perspektiften bakacak. Sarayda oluÅŸan o bürokrasi de görmek istediklerini, duymak istediklerini söyleyecek."

CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin birinci yıl dönümünde, sistemde revizyon tartışmaları baÅŸladı. CumhurbaÅŸkanlığı bünyesinde de yeni sistemin eksiklikleri, arızalarını belirlemek için bir çalışma baÅŸlatıldı.

AkÅŸener bu çalışmaların sonunda CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nde köklü deÄŸiÅŸiklik beklemediklerini dile getirdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bu sistemden vazgeçmemek için elinden geleni yapacağını söyleyen AkÅŸener, "Revizyon olsa bile çok öyle Allah dedirtecek bir revizyon olmaz. Sayın ErdoÄŸan o sistemi bırakmamak için elinden geleni yapacak ama sistem kendini taşıyamıyor o da baÅŸka bir ÅŸey" dedi.

ERKEN SEÇÄ°M Ä°DDÄ°ALARI

23 Haziran seçimlerinin ardından iktidardan muhalefete her kesimden "erken seçim yok" açıklamaları geldi. Ancak kulislerde 2020 yaz ve sonbaharı için erken seçim konuÅŸulmaya devam ediyor.

Erken seçim taleplerinin olmadığını tekrarlayan AkÅŸener, "Seçimi talep eden ne Sayın KılıçdaroÄŸlu ne ben ne CHP ne Ä°YÄ° Parti. Talebimiz yok. Fakat tamamen ekonomi artı Sayın Babacan, Sayın DavutoÄŸlu'nun gidecekleri yol belirler" diye konuÅŸtu.

"TÜRKÄ°YE'YÄ° SICAK BÄ°R YAZ BEKLÄ°YOR"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın da seçime gitmek istemeyeceÄŸini söyleyen AkÅŸener, "Ben eÄŸer Sayın ErdoÄŸan'ı tanıyorsam gitmemek için elinden gelen gayreti gösterecektir. Ä°stanbul 814 bin oy farkı ile kaybedilmemiÅŸ olsa ani bir hamle yapabilirdi ama kendi seçmeni gitmiÅŸ görünüyor. Åžu anda öyle bir ÅŸey yapmaz diye düÅŸünüyorum. MeÅŸhur danışmanlar böyle bir yorumda bulunursa bilemem ama ÅŸu anda böyle bir ÅŸey yapmaz diye düÅŸünüyorum. Ama Türkiye ekonomik olarak sıkışıyor. Damat Bey'i alması mümkün görünmüyor. Ekonomi açısından Türkiye'yi sıcak bir yaz bekliyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.