Sosyal Medya

Güncel

AB'den Sudan'a ziyaret

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun Avrupa Birliği (AB) adına gelecek haftalarda Sudan'a ve bölge ülkelerine ziyaret düzenleyeceği açıklandı.



AB DışiÅŸleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Haavisto'nun birlik adına 11 Temmuz'da Sudan'a düzenleyeceÄŸi ziyaretin yanı sıra Etiyopya, Mısır, Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nde de (BAE) temaslar gerçekleÅŸtireceÄŸi duyuruldu.

Açıklamada, Yüksek Temsilci Mogherini'nin vekalet verdiÄŸi Haavisto'nun AB'nin Sudan'a iliÅŸkin tutumunu aktaracağı ifade edildi.

Ziyaret kararının Sudan'da Askeri GeçiÅŸ Konseyi ile Özgürlük ve DeÄŸiÅŸim Güçleri Ä°ttifakı arasında anlaÅŸma saÄŸlanmasının ardından alındığı kaydedilen açıklamada, AB'nin Sudan'a geçiÅŸ döneminde nasıl yardımcı olabileceÄŸinin araÅŸtırılacağı belirtildi.

"AB'NÄ°N GÜÇLÜ DESTEĞİNÄ° AKTARACAÄžIM"

Açıklamada ifadelerine yer verilen Haavisto, "Bu ziyaret, Askeri GeçiÅŸ Konseyi ile Özgürlük ve DeÄŸiÅŸim Güçleri Ä°ttifakı arasında anlaÅŸma saÄŸlanmasının ardından önemli bir dönemde gerçekleÅŸtirilecek. AB'nin güçlü desteÄŸini ve hızlı bir ÅŸekilde gücün sivil hükümete geçmesini saÄŸlayacak müzakerelerin devam ettirilmesi gerektiÄŸini aktaracağım." mesajını verdi.

2005-2007 yılları arasında AB'nin Sudan ve Darfur Özel TemsilciliÄŸi görevini yürüten Haavisto, 10 Temmuz'da Etiyopya, 11 Temmuz'da Sudan ve 16-18 Temmuz arasında da Mısır, Suudi Arabistan ve BAE'yi ziyaret edecek.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.