Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Müftüsü Yılmaz'dan emeklilik kararı

İstanbul Valiliğince, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın emekliye ayrılması dolayısıyla "Kubbede Hoş Bir Seda" programı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Yılmaz'ın İstanbul'da yaptığı hizmetlerle ilgili hazırlanan video gösterildi.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, programda yaptığı konuşmada, 37 yıl önce tanıştığı Yılmaz için kaleme aldığı dizeleri, "Tasavvuftu dersimiz, bekledik gelecek hocayı. 'Güzel insan' dediler, anladık görünce simayı. Nasıl da cem etmiş Allah, isimle müsemmayı. Kamil'i de var üstelik, terk etmez asla vefayı. Uzun yıllar çalıştı, terk etti hep sefayı. Gece gündüz demedi, tercih etti cefayı. Emekli oldu, kubbede bıraktı bir hoş sedayı. Kürsülerde daha çok göreceğiz inşallah hocayı." şeklinde dile getirdi. 
 
Yılmaz'la Sakarya'da İlahiyat Fakültesinde hocalık yaptıkları zamanlarda yaşadıkları anıları paylaşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında 6 yıl birlikte çalıştıklarını, güzel işler yaptıklarını söyledi. 
 
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftülüğü ile taçlanan 45 yıllık hizmet hayatının veda programına katılan bütün misafirlere teşekkürlerini iletti. 
 
İstanbul'un zengin tarihi miras üzerinde yükselen büyük bir medeniyet şehri olduğunu ifade eden Yılmaz, İstanbul'un medeniyet ruhunu yansıtan önemli mekanlardan birinin Süleymaniye Camisi ve Külliyesi olduğunu, külliyenin etrafında yer alan İstanbul Müftülüğü'nün de adeta onun devamı ve bütünleyicisi olduğunu dile getirdi. 
 
Bu mekanın önceleri Yeniçeri Ocağı'nın merkeziyken daha sonra Şeyhülislamlık makamı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "11. İstanbul Müftüsü olarak göreve başladıktan sonra büyük bir tarih hazinesinin üstünde olduğumuz gerçeğini daha yakından görme imkanım oldu. İstanbul ve Müftülük, her ikisi de ayrı bir tarih ve hazine. Müftülük sıfatı İstanbul ile buluşunca daha derin bir anlam ve değer kazanmaktadır. İstanbul Müftülüğü görevimiz boyunca leşker-i duanın tarihteki misyonuna yakışır bir şekilde hizmet etme derdinde olduk."diye konuştu. 
 
İstanbul Müftülüğündeki görevi süresince değerleri dünden bugüne aktarmak, dün ile bugün arasında  köprü kurmak ve geleceğe kanat açmak amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:
 
"İstanbul Müftülüğü sadece İstanbul'dan ibaret değil şüphesiz. İstanbul Müftülüğü'nün, Orta Doğu ve Balkanlar'da tarihi misyonu dolayısıyla çok önemli ve farklı bir değeri vardır. Gönül coğrafyamızda İstanbul Müftülüğü'ne büyük bir önem ve değer atfedildiğini bizzat gözlemleme imkanım oldu. Bu yüzden Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından sonra İstanbul Müftülüğünü dışarıdan okunanın aksine asla bir tenzil gibi görmedim. Belki hakkını vererek tam liyakatle temsil edemesem de bu unvanı taşımaktan büyük bir onur duydum. İstanbul Müftülüğü'ndeki görevimi hakkıyla yerine getirmek için büyük bir çaba sarfettim. İstanbul’un 39 ilçesinin her birinde hemen her hafta çocuklarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla, din gönüllülerimizle ve toplumun her kesimiyle çeşitli vesilelerle bir araya gelmeye özen gösterdim. İstanbul Müftülüğü gibi köklü ve önemli bir kurumu sadece bir idari makam olarak görmedim." 
 
İstanbul Müftüsü Yılmaz, emekliliğin kendisi için söz konusu olmadığını, yoluna üniversitede gençlerin eğitimine ve halkın hizmetine destek vererek devam edeceğini sözlerine ekledi. 
 
Konuşmaların ardından Erbaş ve Yerlikaya, Yılmaz'a hediye takdim etti, davetlilerle toplu fotoğraf çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.