Sosyal Medya

Güncel

İran'dan İsrail'e ''nükleer santral'' tehdidi

İran'ın başkenti Tahran'ın Cuma İmamı Ayetullah Muvahhidi Kirmani, İsrail'i yok etmek için nükleer santralleri hedef almalarının yeterli olacağını söyledi.



Kirmani, baÅŸkent Tahran'da Ä°mam Humeyni Musallası'ndaki hutbesinde Ä°ran ile bölge ülkeleri ve Ä°srail arasındaki gerginliÄŸe iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Ä°ran'ın zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyumda limiti aÅŸmaya devam edeceÄŸini ancak bunun atom bombası üretmek için olmadığını dile getiren Kirmani, bu tür silahları meÅŸru görmediklerini ve onlara ihtiyaçları olmadığını belirterek, "7 Temmuz'dan itibaren istediÄŸimiz kadar uranyum üreteceÄŸiz. EÄŸer körfezdeki mavi suların kırmızıya dönüÅŸmesini istemiyorlarsa askeri bir saldırıyı düÅŸünmesinler." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°srail'i de tehdit eden Kirmani, "Ä°ran, Ä°srail'e saldırmak isterse bu ülkeye ait 200 atom bombasının bulunduÄŸu Dimona Nükleer Santrali'ni vurması yeterlidir. Burayı hedef almamız halinde Ä°srail, kendi atom bombalarıyla birkaç defa yerle bir olur. Kendinize dikkat ediniz." dedi.

"SÄ°Z DEVRÄ°M LÄ°DERÄ°NDEN (HAMANEY) ÜSTÜN DEĞİLSÄ°NÄ°Z"

Ülkedeki hayat pahalılığı nedeniyle hükümeti eleÅŸtiren Kirmani, "Acaba insanı ÅŸaÅŸkınlık içinde bırakan pahalılıktan haberiniz var mıdır? Dar gelirli ve yoksul kesimlerin hangi ÅŸartlarda yaÅŸadığını biliyor musunuz? Bunlar için nasıl bir programınız var? Yetkililerin yaÅŸamlarını kapalı kapılar ardında sürdürmesi ve halkın onlara ulaÅŸamaması kabul edilemez." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ruhani kabinesinin Tedbir ve Ümit Hükümeti olarak adlandırılmasına kinayede bulunan Kirmani, "Elinizde anahtar olduÄŸunu söylüyorsunuz. O halde kapalı kapıları elinizdeki anahtarla açın ve pahalılığı çözün. EÄŸer kapılar anahtarla açılmıyorsa, çekiçle kırıp açın. Tedbirinizin iÅŸe yaramadığını görürseniz tecrübeli ve uzman kiÅŸilerle istiÅŸare edin ve onların görüÅŸünden yararlanın." görüÅŸlerini paylaÅŸtı.

Hükümet yetkililerinden Ä°ran lideri Ali Hamaney'den ders almalarını isteyen Kirmani, Hamaney'in sürekli olarak üniversite öÄŸrencilerini dinlediÄŸini ve onların sorularına cevap verdiÄŸini aktararak, "Siz devrim liderinden (Hamaney) daha üstün deÄŸilsiniz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.