Sosyal Medya

Güncel

Kalın'dan 'S-400 aktif kullanılmayacak' iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.



CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesi, BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında toplandı. Toplantı ardından açıklama yapan CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın,"S-400'lerin çok yakın bir zamanda teslimi yapılacak ve aktif bir ÅŸekilde kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Ä°brahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle;

Bugünkü kabine toplantısında yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesiyle ilgili detaylı sunum yapıldı. Türkiye'de mevcut olan yerli ve yabancı yatırımcıların hem de bundan sonra uluslararası sermayenin Türkiye'ye çekilmesiyle ilgili yapılan detaylı çalışmalar kabineye sunuldu.

Kültür Turizm, Ä°çiÅŸleri, Adalet Bakanlığımızın da gündeme iliÅŸkin sunumları oldu. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın geçen hafta gerçekleÅŸtirdiÄŸi G-20 zirvesinde sunumları oldu. Ä°lkim deÄŸiÅŸikliÄŸi, çevre, ticrate, finans, göç, mülteciler ve terörle mücadeleyle ilgili yoÄŸun temasları oldu. Bu zirvenin marjında kendisinin bir dizi ikili görüÅŸmeleri oldu. O görüÅŸmelerin önemli neticilerinden bir tanesi olarak AÄŸustos ayı içerisinde sayın CumhurbaÅŸkanımızın ev sahipliÄŸinde Rusya Federasyonu ve Ä°ran'ın katılacağı üçlü zirve gerçekleÅŸtirilecek.

S-400'lerin çok yakın bir zamanda teslimi yapılacak ve aktif bir ÅŸekilde kullanılacak. (S-400) NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluÅŸturacak bir savunma sistemi deÄŸildir.

Nereye konuÅŸlandırılacağı konusuyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Nihayete erdiÄŸi zaman bunu da kamuoyuyla paylaşırız.

Geçen yıl Ekim ayında Ä°stanbul'da yaptığımız dörtlü zirvenin ikinci toplantısının yine Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ev sahipliÄŸinde Türkiye'de yapılması konusunda da muhataplarla mutabık kalındı G20 zirvesinde. Dolayısıyla burada da Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa liderlerinin katılımıyla muhtemelen AÄŸustos ayının sonunda ya da Eylül ayının başında yani BM Genel Kurulu'na gitmeden önce bir dörtlü zirvenin yapılması planlanıyor. Burada da Suriye baÅŸta olmak üzere bölgedeki genel güvenlik konuları etraflı ÅŸekilde ele alınacak. 

Döviz kurundaki iyileÅŸme sevindirici bir haber. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın G20'de yaptığı temaslar ve sonrasında oluÅŸan olumlu hava çerçevesinde yaÅŸanan olumlu geliÅŸmeyi de devam edeceÄŸi yönünde deÄŸerlendiriyoruz.

Hafter'in Libya'daki mülteci kampını bombalamış olması bir faciadır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.