Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Libya'ya ''terörist grup'' uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya'daki çatışmaların iç savaşa dönüşebileceğini ve terörist gruplar için elverişli zemin yaratabileceğini kaydetti.



Zaharova, bugünkü basın toplantısında, “Maalesef, uluslararası toplumun tüm çaÄŸrılarına raÄŸmen, birbirine düÅŸman olan taraflar silahlı çatışmadan vazgeçme ve müzakere masasına oturmaya hazır olmadığını sergiliyor. Mevcut durumda, geniÅŸ kapsamlı iç savaÅŸa yol açabilecek kan akıtmasına son verme görevinin ön plana çıkmakta olduÄŸunu düÅŸünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Libya krizinin barışçıl yollarla çözümü lehine prensip duruÅŸumuzu teyit ediyoruz” diyen Zaharova, “Maalesef Libya'daki iç çekiÅŸme ve iktidar boÅŸluÄŸu, bir dizi terörist grubun etkin hale gelmesi için elveriÅŸli zemin hazırlıyor. Onlar saldırılarını artırdı. Ancak ülkenin batısında ve doÄŸusundaki tüm vatansever güçlerin çabalarını koordine etmesiyle onların sonu getirilebilir” diye ekledi.

Rusya'nın, Libya'da ateÅŸkesin kurulması gerektiÄŸi konusunda ısrarcı olduÄŸunu dile getiren Zaharova, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Ayrıca Libya'daki askeri ve politik güçleri diyalogu baÅŸlatmaya ve nihai amacı ülkenin bölünmesini engelleme, vahit ve etkili devlet kurumlarını oluÅŸturma olan kapsayıcı bir politik süreci canlandırmak için tedbirler almaya çağırıyoruz”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.