Sosyal Medya

Güncel

Paris Temyiz Mahkemesi, TMSF'nin Cem Uzan'a tazminat ödemesine hükmetti: Evine izinsiz girildi

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan iş adamı ve eski siyasetçi Cem Uzan temyiz mahkemesinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) karşı bir dava daha kazandı.



TMSF'nin, Uzan'ın ÇeaÅŸ ve Kepez'e ait hisse senetlerine el koymak için Eylül 2018 tarihinde açtığı davayı Paris Temyiz Mahkemesi, 'Uzan'ın evine izinsiz girildiÄŸi' gerekçesiyle reddetti. Mahkeme, ayrıca TMSF'nin Uzan'a 10 bin Euro tazminat ödemesine hükmetti.
TMSF'nin Uzan'ın avukatı Matthias Pujos'un 2,1 milyar euroluk deÄŸerde olduÄŸunu belirttiÄŸi hisse senetlerine ilk el koyma giriÅŸimi 2017'nin AÄŸustos ayında gerçekleÅŸti. Bu giriÅŸim Fransız mahkemesi tarafından hukuksuz bulunmuÅŸtu.
 
Euronews'e konuÅŸan Avukat Pujos, bu kararla bir kez daha TMSF'nin Fransa'daki giriÅŸimlerinin "yasal olmadığının" ortaya çıktığını belirtti. Pujos, "Tekrar söylüyorum, Türkiye'nin bu konuları konuÅŸmak için Uzan'la masaya oturmasının zamanı geldi." dedi.
 
Pujos daha önceki açıklamalarında, "Cem Uzan, Türk devleti ile anlaÅŸtığı taktirde, tabii ki en kısa zamanda kendi ülkesine yeniden hizmet etmek için hazır" açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.