Sosyal Medya

Güncel

Gannuşi'den 'İstanbul seçimi' yorumu: Türkiye demokrasisinin ispatı

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, 23 Haziran'daki İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirme yaptı.



Tunus Nahda Hareketi Lideri RaÅŸid el-GannuÅŸi, Ä°stanbul'da gerçekleÅŸtirilen belediye seçimlerinin sonuçlarında iktidardaki Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi'nin kaybetmesinin Türkiye'deki demokrasinin ispatı olduÄŸunu söyledi.
 
Ülkedeki bir ulusal kanalda konuÅŸan GannuÅŸi, 2011 yılında Zeynel Abidin bin Ali yönetimini sonlandıran devrimin ardından, Türkiye'nin Tunus'un en büyük destekçileri arasında yer aldığını hatırlattı.
 
GannuÅŸi, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığını AK Parti'nin kaybetmesini "Tunus'taki bazı grupların siyasal Ä°slam'ın sonu ÅŸeklinde yorumlamaları"nı "izahı mümkün olmayan bir ÅŸamata" ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.
 
Nahda Hareketi Lideri, "Tunus lehçesinde ÅŸamata diye bir laf vardır. Tunus'taki bazı insanlar da bu mantık ve böylesine bir abartı içinde yaşıyorlar. EÄŸer ki bir belediyeyi kaybetse tüm iktidarı kaybetmiÅŸ gibi davranıyorlar. Ä°slami eÄŸilimli bir parti Honolulu'da bir belediyeyi kaybetse, 'siyasal Ä°slam'ın sonu' yorumu yapmaya baÅŸlıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
"ErdoÄŸan demokratik bir lider"
 
AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ni kaybetmesinin Türk demokrasisinin kanıtı olduÄŸuna iÅŸaret eden GannuÅŸi, ÅŸöyle devam etti:
 
"Ä°ktidardaki parti (AK Parti) muhalefetin karşısında seçimi kaybediyor. Bu Türkiye'deki demokrasinin en büyük ispatıdır. Bu durum, ErdoÄŸan'ın bir diktatör deÄŸil, demokratik bir lider olduÄŸunu gösteriyor."
 
GannuÅŸi, bölgedeki ülkelerin hiçbirinde, iktidardaki partinin baÅŸkentin büyükÅŸehir belediyesini kaybedeceÄŸi nitelikte "demokratik bir seçim yapılmadığını" vurgulayarak, seçimlerin deÄŸerlendirilmesinde, AK Parti'nin Ä°stanbul'daki ilçelerin büyük bir çoÄŸunluÄŸunu kazandığını göz önüne almak gerektiÄŸini dile getirdi.
 
Tunus'taki sol görüÅŸlü muhaliflere seslenen Nahda Hareketi Lideri, içerideki muhalefetlerini dışarıya taşımamaları tavsiyesinde bulundu.
 
"Türkiye bizim için dost bir ülke"
 
Türkiye'nin Tunus'a desteÄŸinden övgüyle söz eden GannuÅŸi, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:
 
"Türkiye devrimde bizim yanımızda yer aldı. Ülkemize yardımda bulundu, büyük krediler saÄŸladı. Türkiye bizim için dost bir ülke. Neden içerideki muhalefeti dışarıya beslemeye çalışıyoruz? Dünya genelinde yükseliÅŸ yaÅŸayan Ä°slami harekete neden Tunus düÅŸman olsun? Bizler dünyada sol harekete düÅŸman deÄŸiliz. Tunus'ta bizim solcularla sorunlarımız olsa bile bu itirazımızı uluslararası sola taşımayız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.