Sosyal Medya

Güncel

İsmail Kılıçarslan: Faşist faşisttir, insan da insandır. Sana düşen insanı savunmaktır

İsmail Kılıçarslan- Yeni Şafak



Ä°nsanlığın en eski yöntemlerinden biri aslında ama yine de çok büyük bir baÅŸarıyla kullanıyorlar: Ä°ftira!
 
Åžöyle iÅŸledi en son iftira mekanizması: “Küçükçekmece’de Suriyeliler küçük bir kızı taciz etti.”
 
Eh, kim olsa isyan eder, kim olsa sokaÄŸa dökülür yani. Fakat o da ne? Taciz iddiası tamamen kurgusal, dümdüz yalan, mis gibi iftira. Taciz maciz yok. Taciz yüzünden karakola baÅŸvuran, ÅŸikâyetçi olan yok. Çünkü taciz maciz yok. Fakat ne fark eder? DeÄŸil mi ki “Suriyeli istemiyoruz” demeyi insanlığına sığdırabilen devasa bir kitle var ve deÄŸil mi ki bu kitlenin -kafalarında beyaz kukuletaları eksik- Klu Klux Klan lideri özentili Sinan OÄŸan’ı, Ümit ÖzdaÄŸ’ı, Lütfü Türkkan’ı var. At yalanı, tutarsa Suriyeli ÅŸebbihalardan yana algı yapmış olursun yani.
 
Ne sandın ya? Ben artık bu Ku Klux Klan çakması Sinan OÄŸan’ın, Ümit ÖzdaÄŸ’ın, Lütfü Türkkan’ın falan “milliyetçi”, hatta “ırkçı” bir yerden konuÅŸmadıklarını, doÄŸrudan Suriyeli ÅŸebbihaların algısını düzeltme sektöründe faaliyet gösterdiklerini düÅŸünüyorum. Sen de düÅŸünsen iyi olur. Aksi halde yaşını başını almış, vekillik falan yapan bu adamlar dümdüz bir yalanı yaymak için niçin bu kadar gayret sarf etsinler?
 
Laftan anlamıyorlar, sözden anlamıyorlar, hakikate hürmetleri yok, doÄŸru ortaya çıkınca mahcup olmuyorlar. KaÅŸarlanmış suratlarıyla Ku Klux Klan’ın yaptığı çaÄŸrılara benzer çaÄŸrılar yapıp ateÅŸle oynuyorlar. Yarın öbür gün bunların yalanına inanıp bir Türk vatandaşının, bir Suriyeli mültecinin burnu kanasa sorumlusu bunlar olacak.
 
“Nedir abi derdiniz?” diyorsun. Cevap veriyorlar: “Suriyelilere para dağıtılıyor.” 70 IQ zekâ seviyesine anlatır düzeyde o paraların uluslararası kuruluÅŸlardan geldiÄŸini, yani o paraların Türk ekonomisinden çıkmadığını, tam tersine Türk ekonomisine girdiÄŸini anlatıyorsun ama asla anlamıyorlar.
 
“Nedir derdiniz abi?” diyorsun. Cevap veriyorlar: “Suriyeliler nargile içiyor, denize giriyor, sokakta 3 kiÅŸi bir arada yürüyorlar.” Ne yapalım ulan? Asalım mı nargile içiyorlar diye? Öldürelim mi denize giriyorlar diye? Yahut Ku Klux Klan’ın yaptığı gibi ateÅŸ çemberi oluÅŸturup yanmalarını mı izleyelim sokakta 3 kiÅŸi yürüyorlar diye.
 
“Nedir derdiniz abi?” diyorsun. Cevap veriyorlar: “Suriyeliler suç iÅŸliyor.” Aptala anlatır gibi anlatıyorsun. Diyorsun ki “yahu, Türkiye’de yüzde 4,5 düzeyinde olan suç iÅŸleme oranı, yabancılar arasında 1,7. Azıcık insafınız olsun.” Asla dinlemiyorlar, asla dikkate almıyorlar.
 
Diyorsun ki “mülteci sorunlarını konuÅŸmak mı istiyorsun? Gel konuÅŸalım. Ä°skânlarını, saÄŸlıklarını, uyumlarını, eÄŸitimlerini… Her ÅŸeylerini konuÅŸalım.” Diyorlar ki “ülkemde Suriyeli istemiyorum.”
 
Ulan. Çok sevgili sayın ulan. Herkesin savaÅŸtan kaçma hakkı vardır ve uluslararası teminat altındadır bu hak. Sen büyük kahraman olabilirsin. Allah göstermesin, ülkenin başına Suriye’nin başına gelen ÅŸey gelirse derhal silahını kapıp vatan savunmasına destek verebilirsin. Ama kimseyi, evet hiç kimseyi “ülkendeki savaÅŸtan kaçamazsın” cümlesiyle yargılayamazsın. Ayrıca, hadi ülkesine döndü diyelim savaÅŸmak için. Kiminle savaÅŸacak? Ä°ç savaÅŸ bu yahu. KomÅŸusuyla, kardeÅŸiyle, tanıdığıyla savaÅŸmayı reddetmiÅŸ adama “niye savaÅŸmıyorsun?” dediÄŸinin farkında mısın?
 
Buna raÄŸmen 1 milyona yakın ölü, 2 milyona yakın yaralı, 1 milyonu geçkin tutuklu vermiÅŸ bu ülke 8 yılda. Deli misin yahu?
 
Bunlar Suriyeli deÄŸil Yunan olsa, bunlar Suriyeli deÄŸil Norveçli olsa ben bunları yine savunacağım hacı. Çünkü meselenin Suriye’yle, Ä°slamcı olmamla falan ilgisi yok. Mesele insan olmamla ilgili sadece…
 
Bu insanların ülkeleri periÅŸan vaziyette… Hayatta kalabilmek adına senin NaziliÄŸine, faÅŸistliÄŸine, ırkçılığına, yabancı düÅŸmanlığına maruz kalmayı bile göze almak zorunda bu insanlar. Bunu bari düÅŸün.
 
Oturup konuÅŸacağız. Bunun baÅŸka yolu yok. Mülteciler hakkındaki yalanları çoÄŸaltmamayı, mülteciler hakkındaki doÄŸruları kabul etmeyi öÄŸreneceksin ki sana “Nazi” deÄŸil insan diyeceÄŸiz. Bunu yaptıktan sonra yine oturup konuÅŸacağız. “Mültecilerin uyumu için, bir arada yaÅŸama kültürü için, iskânları için, eÄŸitimleri için ne yapabiliriz?” sorusunun peÅŸine düÅŸeceÄŸiz.
 
“Mülteciler hiç sorun üretmiyor” safdilliÄŸinden konuÅŸmuyorum. Mülteciler sorun üretiyor. Senin ırkçılığın, NaziliÄŸin, faÅŸistliÄŸin sadece bu sorunları derinleÅŸtirmeye yarayacak ve yeni sorunlara yol açacak. Bari bu kadarını anla yahu.
 
Unutmadan. Åžu ismini saydığım üç adam 30’lu yıllarda Amerika’da yaÅŸasalardı zenci yakarlardı. 40’lı yıllarda Ä°talya’da yaÅŸasalardı çingene öldürürlerdi. 60’lı, 70’li yıllarda Almanya’da yaÅŸasalardı Türk iÅŸçilerin evlerini yaÄŸmalarlardı. 80’li yıllarda Diyarbakır Cezaevi’nde olsalardı insanlara dışkı yedirirlerdi.
 
FaÅŸist faÅŸisttir, insan da insandır. Sana düÅŸen insanı savunmaktır. Çünkü bu kocamış gezegen “pat” diye patlayana kadar hepimize yeter. Hem vallahi yeter, hem billahi yeter.
 
O yüzden bu güzel ülkeden mülteciler ya da biz gitmeyelim hacı, faÅŸistler gitsin çok istiyorlarsa!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.