Sosyal Medya

Güncel

KKTC: Düşen cisim S-200 füze parçası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına dün düşen cismin S-200 füzesinin bir parçası olduğunu açıkladı.



Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, BaÅŸbakan Tatar, BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) TuÄŸgeneral Tevfik Algan'la basına açıklama yaptı.

Tatar, düÅŸen cismin Ä°srail ile Suriye arasındaki gerginlik sırasında Åžam yönetiminin kontrolündeki füze savunma sisteminden ateÅŸlenerek yanlışlıkla Ada'ya düÅŸtüÄŸünün sanıldığını belirterek "S-200 füzesinin bir parçası TaÅŸkent Güngör arasındaki bölgeye düÅŸtü ve tahribat yarattı" dedi.

Olayın detaylarının Genelkurmay BaÅŸkanlığına iletildiÄŸini ve konunun incelendiÄŸini vurgulayan Tatar, "Ankara'da yapılan incelemeler ve KTBK ile GKK komutanlarının bize verdiÄŸi bilgilere göre, bu olay, kesin olmamakla birlikte, Ä°srail ve Suriye arasında artan gerginlik ve çatışma üzerine Suriye'nin füze sisteminin ateÅŸlenmesiyle aksilik ve kaza sonucu raydan çıkması ve buralara intikal etmesiyle meydana gelmiÅŸtir" diye konuÅŸtu.

"ZEHÄ°RLÄ° GAZ YA DA KÄ°MYASAL MADDE YOK"

DüÅŸen cismin zehirli gaz ya da kimyasal madde içerdiÄŸine dair söylentilere açıklık getiren BaÅŸbakan Tatar, herhangi bir zehirli gaz ya da kimyasal maddenin söz konusu olmadığını, bu durumun Genelkurmay BaÅŸkanlığı tarafından da teyit edildiÄŸini anımsattı.

BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Özersay da füze parçasının, Ä°srail saldırıları karşısında Suriye'nin füze bataryalarının kontrolsüz ve yoÄŸun ateÅŸ yönlendirmesiyle kaza sonucu Kıbrıs'a düÅŸtüÄŸünü belirtti.

Özersay, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler'le yaptığı görüÅŸmeye de deÄŸinerek Güler'in kendisine paniÄŸe gerek olmadığını ve bu olayın kaza sonucu yaÅŸanmış istisnai bir durum olduÄŸunu söylediÄŸini aktardı.

BaÅŸkent LefkoÅŸa ve Girne arasındaki TaÅŸkent köyü yakınlarına düÅŸen yabancı cisim, patlamaya ve akabinde çevrede tahribata sebep olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.