Sosyal Medya

Güncel

İhvan'dan Mısır'daki muhaliflere Sisi rejimine karşı birleşme çağrısı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır'daki muhalif güçlere Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi rejimine karşı birleşme çağrısında bulundu.



Ä°hvan Sözcüsü Talat Fehmi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'daki muhalifler, safları birleÅŸtirmek için çaba sarf etmeye ve vatana sıkı sıkıya baÄŸlılık göstermeye davet edildi.

"Åžehit CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye yönelik suikast karşısında yer alan tüm ulusal güçlere saygılarımızı sunuyoruz." denilen açıklamada, Mursi'nin Mısır tarihinde seçilerek iÅŸ başına gelmiÅŸ ilk sivil cumhurbaÅŸkanı olduÄŸu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Muhammed Mursi'nin vefatıyla ilgili uluslararası inceleme baÅŸlatılması çaÄŸrısı yapıldı.

MURSÄ°'NÄ°N VEFATI

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, yargılandığı "Vadi en-Natrun hapishanesinden kaçış ve Hamas adına casusluk" davasının duruÅŸması esnasında 17 Haziran'da hayatını kaybetmiÅŸti.

Mısır devlet televizyonu 67 yaşındaki Mursi'nin mahkeme salonunda geçirdiÄŸi baygınlığın ardından hayatını kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Mursi'nin naaşı, ölümünden bir gün sonra yerel saatle 05.00'te ailesi ve avukatının katılımıyla baÅŸkent Kahire'nin doÄŸusunda, Medinet Nasr semtindeki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatının (Ä°hvan) mürÅŸitlerinin defnedildiÄŸi kabristanda topraÄŸa verilmiÅŸti.

thumbs_b_c_970c07bed5fda3696fe21a613920b3b7 (1)
Ä°hvan Sözcüsü Talat Fehmi

MUHAMMED MURSÄ°

Muhammed Mursi, eski CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan 2011 yılındaki halk devriminin ardından 2012'de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk cumhurbaÅŸkanı olmuÅŸtu.

Mursi, 3 Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve ardından CumhurbaÅŸkanı olan Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleÅŸtirilen askeri darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılmıştı.

3 Temmuz 2013 darbesinin ardından gözaltına alınan Mursi hakkında farklı suçlamalardan 6 dava açıldı. Bu davalardan 4'ü sonuçlanmış, 2'sinin ise duruÅŸmaları devam ediyordu. Sürmekte olan davalardan biri, yargıcın 2015 yılında Mursi hakkında idam kararı verdiÄŸi ve yüksek mahkemenin 2016 yılında bozduÄŸu "Hapishaneler baskını" davasıydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.