Sosyal Medya

Güncel

Trump ve Kim 'silahsızlandırılmış bölge'de görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Kim ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan 'silahsızlandırılmış bölge'de buluştu. Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk ABD başkanı oldu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de buluÅŸtu.

Ä°ki lider "silahsızlandırılmış bölge"de el sıkışırken, Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk ABD baÅŸkanı oldu.

Kim Jong-un, Trump'ın iki ülke arasındaki baÄŸları daha da geliÅŸtirmek için bu kısa ziyareti yaptığını belirterek, Trump'ın sınır çizgisini geçmesini, "hoÅŸ olmayan geçmiÅŸi sona erdirecek cesur ve kararlı bir eylem" olarak nitelendirdi.

Donald Trump da sınırın Kuzey Kore tarafına ayak basan ilk ABD baÅŸkanı olmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdi ve Kim ile dostluklarını övdü.

Liderler daha önce Singapur ve Vietnam'da düzenlenen zirvelerde bir araya gelmiÅŸti. G-20 Zirvesi kapsamında Japonya'da bulunan ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a "silahsızlandırılmış bölgede" görüÅŸme teklifinde bulunmuÅŸtu. Kuzey Kore ise Trump'ın teklifine "çok ilginç bir öneri" yanıtını vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.