Sosyal Medya

Güncel

CHP MYK toplandı

CHP MYK, parti genel merkezinde toplandı.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya iliÅŸkin açıklamalarda bulunan Öztrak, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin ÅŸehit olduÄŸunu, 5 askerin yaralandığını belirterek, ÅŸehit askere rahmet, yaralılara da acil ÅŸifa dileÄŸinde bulundu. 

Yenilenen Ä°stanbul seçimlerine deÄŸinen Öztrak, "Milletimiz 23 Haziran'da demokrasiye olan baÄŸlılığını tüm dünyaya ilan etmiÅŸtir." ifadesini kullandı.

"Bu seçimler millet iradesinin gasp edilemeyeceÄŸini açıkça göstermiÅŸtir." diyen Öztrak, seçimin kazananının Ä°stanbulluların vicdanı olduÄŸunu söyledi.

Öztrak, "Artık seçimler bitmiÅŸtir, ülkemizin yakıcı sorunların çözüm beklemektedir. Seçim ortamın gerginliÄŸinden bir an önce çıkmalıdır. KuÅŸkusuz burada en önemli görev hükümete düÅŸmektedir. CHP'li belediyeler 7 temel ilke çerçevesinde hizmetlerini yürüteceklerdir. CHP'li  belediyeler herkesi kucaklayacak ve belediyecilik halk için yapılacaktır. Her kuruÅŸun hesabı verilecektir. CHP'li belediyelerde her iÅŸ ehline verilecektir, adaletli bir yönetim anlayış hakim olacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"BÄ°ZÄ°M BAÅžKANLARA GENELGE ENGELÄ° ÇIKARMAMALIDIR"

AK Parti belediyelerinin 25 yıldır kullandığı yetkilerin bakanlık genelgeleriyle CHP'li belediyelerden alındığını savunan Öztrak, ÅŸöyle devam etti: "Bugünlere tüzüklerle, genelgelerle çarpışarak geldik diyenler bugün bizim baÅŸkanlara genelge engeli çıkarmamalıdır. Belediye baÅŸkanlığı bir temsil makamı deÄŸil, hizmet makamıdır. Hizmet etme yetkisi vatandaÅŸlarımız tarafından verilmiÅŸtir.  Belediye baÅŸkanlarımızı çalıştırmamak için atılacak her adım millete yapılmış saygısızlıktır."

Seçimlerin bitmesiyle zamların yaÄŸmur gibi yaÄŸmaya baÅŸladığını ileri süren Öztrak, motorine, ÅŸekere ve çaya zam yapıldığını söyledi.

"Seçim meydanlarında milletin kafasına 'keyif çayı' diyerek atılan çaylar, ÅŸimdi zamlarla millette ne keyif ne de ağızlarda tat bırakmıştır." diyen Öztrak, son zamla çiftçinin traktör deposunu 552 liraya deÄŸil, 571 liraya dolduracağını açıkladı.

Önümüzdeki günlerde de zam yaÄŸmurlarının süreceÄŸinin anlaşıldığını öne süren Faik Öztrak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Seçim tartışmalarının sıcağında damada ve TÜÄ°K'e sorduÄŸumuz sorular henüz cevaplanmamıştır. Elini TÜÄ°K verilerine uzatanlara söylüyorum, ne yaparsanız yapın hakikatlerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Fiyat endeksleriyle oynamak aynı zamanda emeklinin, memurun, iÅŸçinin ve enflasyona endeksli olarak geliri hesaplanan tüm kesimlerin hakkını yemektir. Bu hakkı yiyenler, ne bu dünyada ne öbür dünyada hesap veremezler."

Tüm bunların yanında Türkiye'nin bölgesel olarak da önemli sorunları olduÄŸunun altını çizen Öztrak, ülkeyi "Suriye bataklığına sürükleyen iktidarın" hala net bir çözümü olmadığını ileri sürdü.

Türkiye'nin S-400 ile F-35 arasında bir tercihe zorlandığını, ambargolarla tehdit edildiÄŸini vurgulayan Öztrak, iktidarın çözüm için umudunu G-20 toplantılarına baÄŸladığını, ABD BaÅŸkanı Trump'la yapılacak görüÅŸmeden bir sonuç çıkmasını beklediÄŸini savundu.

BM'NÄ°N KAÅžIKÇI CÄ°NAYETÄ° RAPORU

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in dünkü basın toplantısında, BM'nin Kaşıkçı Cinayeti Raporu'nu objektif bulduklarını belirterek, bu nedenle Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu'ndan geçmiÅŸte sarfettiÄŸi sözler nedeniyle özür beklediklerini söylediÄŸini aktaran Öztrak, ÅŸöyle devam etti:

"Madem Sayın Çelik ve iktidar bu raporlardan memnundur, bu durumda ben raporda yer alan bazı hususların altını çizmek istiyorum. Bir; raporda Türkiye'nin bu süreçte sorumluluklarını yeterince yerine getirmediÄŸine dair ifadeler vardır. Rapor, cinayete iliÅŸkin hem Türkiye'nin hem de Suudi Arabistan'ın yürüttüÄŸü soruÅŸturmaların uluslararası standartları karşılamadığını söylemektedir. Yine BM Raporu, Türkiye'nin bu cinayeti öÄŸrendiÄŸi anda konsolosluk binasına girebileceÄŸini, Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul Konsolosu hakkında iÅŸlem yapabileceÄŸini, bunların dışında konsolosluk araç ve binalarında arama yapabileceÄŸini, Viyana SözleÅŸmesi'nin buna izin verdiÄŸini  ifade etmektedir. Peki AK Parti ne yapmıştır? Suudi Konsolosun ülkesine dönmesine göz yummuÅŸ, dokunulmazlığı olmamasına raÄŸmen konutunu aramamış, aramak için 2 hafta Suudi Arabistan'dan izin beklemiÅŸtir. Bu süre zarfında da suç mahallinin temizlenmesine imkan tanınmıştır. EÄŸer Sayın Çelik, BM raporundaki ifadelerden memnunsa, esas kendileri Genel BaÅŸkanımızdan özür dilemelidir. Çünkü, Sayın Genel BaÅŸkanımız, iktidara Viyana SözleÅŸmesi'nin verdiÄŸi imkanları neden kullanmadıklarını sormuÅŸtur. Konsolosun gidiÅŸine neden izin verildiÄŸini sormuÅŸtur."

Yine Çelik'e seslenen Öztrak, raporda bulunan ve dikkati çeken iki deÄŸerlendirmeyi Genel BaÅŸkanına ve yetkili kurullarına okuması tavsiyesinde bulundu. Öztrak, ÅŸunları söyledi:

"Birincisi, BM raportörü Türkiye'nin yürüttüÄŸü soruÅŸturmaya suç mahallini kontrol eden Suudi Arabistan'ın gölgesi dışında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın da gölgesinin düÅŸtüÄŸünü belirtmektedir. Sayın Çelik buna katılıyor mu? ErdoÄŸan'ın konuyla ilgili açıklamalarının soruÅŸturmanın bağımsızlığını etkilediÄŸi de söylenmektedir aynı raporda. Bunları ilgili kurullarda okusun ondan sonra bunlara katılıp katılmadığını söylesin. Bugüne kadar bu konuda üzerine düÅŸen sorumlulukları yerine getirmeyen AK Parti iktidarı, bundan sonra gerekli adımları atmaya BM Genel Sekreterine olayı soruÅŸturmak için resmi talepte bulunarak baÅŸlamalıdır."

Dış politikaya yönelik eleÅŸtirilerini sürdüren Öztrak, liyakat vurgusunda bulundu. Öztrak, "Bir yerde liyakatsiz kiÅŸilerin gölgesi uzuyorsa, orada güneÅŸ batıyor demektir." dedi.

SORULARI YANITLADI

Faik Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında söylediÄŸi "Bize göre Ä°stanbul ehline emanet edilmemiÅŸtir" sözleri sorulan Öztrak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°stanbul'da milli irade kararını vermiÅŸtir. Millet, 'Ä°stanbul'un büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı Ekrem Ä°mamoÄŸlu eliyle yürütülecek.' demiÅŸtir. Sayın Bahçeli'nin çıkıp milletin iradesini beÄŸenmemesi tam bir kibir örneÄŸidir. Kimse kusura bakmasın, milletin iradesini beÄŸenmeyenlerin, milletin iradesini elinin tersiyle bir kenara itmeye çalışanların ne hale geldikleri 23 Haziran seçimlerinde görülmüÅŸtür. Ama öyle anlaşılıyor ki bazıları bundan ders almamak konusunda ısrar etmektedir. Bu nasıl bir elitist davranıştır, bu nasıl milleti hor görmektir? Ekrem Ä°mamoÄŸlu mazbatasını alıp, o mazbata masada iktidar ve onun yandaşı hakimler tarafından gasp edilmeden önce yapmış oldukları yapacakların teminatıdır.  Ä°stanbulluların Ekrem Ä°mamoÄŸlu'yla hayat ÅŸartları ucuzlayacak, Ä°stanbul'un rantı Ä°stanbulluların olacaktır."

Yine terörist ele başının mektubuna iliÅŸkin Ömer Çelik ve Bahçeli'nin açıklamalarına iliÅŸkin soruya Öztrak, ÅŸu karşılığını verdi:

"Allah kimseyi ne Sayın Çelik'in ne de Bahçeli'nin durumuna düÅŸürmesin. Sayın Çelik'i dün dikkatle izledim. Efendim dilekçe verilmiÅŸti, kim olursa olsun TRT'ye dilekçe veren herkes oraya çıkıyormuÅŸ da, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması sonucunda gerçekler ortaya çıkmış da... Çok açık söyleyeyim, 31 Mart'tan önce ülkenin her yerinde 'beka, beka' diye dolaÅŸanlar, 31 Mart'tan sonra terörist dediklerinin himmetine sığınmak durumunda kalmışlardır. Terörist dediklerinin mesajlarını televizyonlarda dillendirmek durumunda kalmışlardır. Milletimiz de bunu görmüÅŸ kararını vermiÅŸtir. Ben Sayın Çelik'in açıklamalarını izledim. Gerçekten çaresizlik içinde yapılmış açıklamalardı. Ne demek yani, dilekçe veren herkes TRT'ye mi çıkıyor? TRT televizyonlarında daha önce bas bas terörist dedikleri insanları konuÅŸturmak suretiyle birtakım sıkıntılar ortaya çıkıyormuÅŸ. Bu ne demek? O zaman siz diÄŸer televizyonlarda bu tür konuÅŸmalar yapıldığında neden onlar hakkında hemen soruÅŸturma açıyorsunuz? Bırakın gerçekler ortaya çıksın orda da. Çok açık söyleyeyim. Ä°stanbul seçimlerinden sonra iktidarın ve onun ortağının durumları hazindir, bir an önce toparlansınlar. Bu konuları bıraksınlar, millete vadettiklerini yapmaya baksınlar."

Öztrak, Türkiye'nin S-400 alımı ile CHP'nin tavrı ile ilgili soruyu ise, "CHP'nin Türkiye'nin savunmasıyla ilgili görüÅŸleri açıktır. Savunma konusundaki yetkililerin ülkenin savunması için ihtiyaç duyulduÄŸunu söylediÄŸi her ÅŸeyin yapılması gerekir. Ülkenin, milletin savunmasından herhangi bir taviz verilmesini biz CHP olarak kabul edemeyiz." diye yanıtladı.

Ticaret Bakanlığı'nın 20 Mayıs 2019'da yayımladığı genelge ile belediye ÅŸirketlerindeki atama yetkisinin belediye baÅŸkanlarının yerine belediye meclislerine devredilmesi sorulan CHP Sözcüsü Öztrak, ÅŸu deÄŸerlendirmeleri yaptı:

"BüyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarının yetkileri bellidir. Åžimdi iktidar, bakanlıkları eliyle bu yetkileri sınırlandırmaya kalkarsa bunun adı milletin verdiÄŸi yetkinin iktidar eliyle engellenmesidir, milletin sesinin duyulmamasına devam edilmesidir. 23 Haziran bence bir dönüm noktasıdır. 31 Mart'ta çok büyük bir maÄŸduriyet yaratılmıştır. Milletin vermiÅŸ olduÄŸu yetki hiçe sayılmıştır. Milletin iradesi küçümsenmektedir, millet küçümsenmektedir. Bu uygulamalar devam ederse, her ÅŸey milletin gözü önünde olmaktadır, millet bunun faturasını keser. Bırakınız herkes iÅŸini yapsın. Millete Japonya ve Çin dönüÅŸü sürprizler olacakmış. Niye dönüÅŸü bekliyorsunuz, milletin sürprize ihtiyacı yok. Milletin biran önce bu sıkıntılardan çıkmaya ihtiyacı var. Millet hizmet bekliyor, siz kimsenin elini tutmayın. Milletin verdiÄŸi yetkiyi gasp etmeye çalışanlar bunun hüsranını her zaman yaÅŸayacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.