Sosyal Medya

Güncel

Bülent Arınç'tan İstanbul seçimi açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Milletin takdir ettiğine bizim hayır dememiz mümkün değil. Bunu saygıyla karşılıyoruz' dedi.



TBMM eski baÅŸkanı, Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Kosova'nın Prizren ÅŸehrine geldi. Burada Ä°stanbul'da yenilenen seçimi deÄŸerlendiren Arınç, "Demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım" dedi.

50 kiÅŸilik ekiple Prizren'e gelen Bülent Arınç, TÄ°KA tarafından onarılan ve açılışını TBMM BaÅŸkanı görevindeyken kendisinin yaptığı Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan PaÅŸa Cami ve diÄŸer tarihi yerleri ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Prizren BaÅŸkonsolosu Eylem Altunya'nın da eÅŸlik ettiÄŸi ziyaret kapsamında Kosovalılar, Arınç'a yoÄŸun ilgi gösterdi.

ARINÇ, Ä°STANBUL SEÇÄ°MLERÄ°NÄ° DEÄžERLENDÄ°RDÄ°

Ä°stanbul'daki yenilenen seçiminin sonuçlarını deÄŸerlendiren Arınç, ÅŸunları söyledi:

''Yaptığımız nihayet bir seçimdir. Seçimde kazanmakta var kaybetmekte var. Siyasi partiler birbirlerinin düÅŸmanları deÄŸil rakipleridir. Bir defa deÄŸil iki defa seçim oldu. Birincisiyle daha az oy farkıyla AK Parti adayı kaybetmiÅŸti, ÅŸimdi çok daha büyük bir farkla oldu. Milletin takdir ettiÄŸine bizim hayır dememiz mümkün deÄŸil. Bunu saygıyla karşılıyoruz.

"DEMOKRASÄ°DE SEÇÄ°MLE GELÄ°NÄ°R, SEÇÄ°MLE GÄ°DÄ°LÄ°R" 

25 yıl aralıksız yönettiÄŸimiz Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinde, ilçe belediyelerini ayrı tutuyorum, bu sefer baÅŸka bir aday seçimi kazandı. Çok tabiidir, çok doÄŸaldır. BildiÄŸiniz gibi yine 25 yıl sonra Ankara'da da baÅŸka bir aday seçimi kazanmış ve görevine baÅŸlamıştır. Demokratik usullerden birisidir; demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.