Sosyal Medya

Güncel

AK Parti ve CHP’den mühür başvurusu: YSK bugün toplanacak

AK Parti ve CHP, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduğunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye başvurdu.



AK Parti ve CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcileri, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminde, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduÄŸunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye baÅŸvurdu.

YSK, zarflardaki hatalı mühür baÅŸvurularını görüÅŸmek üzere saat 14.00'te toplanacak.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel ile CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi YakupoÄŸlu, YSK'ye birer dilekçe gönderdi. 

Yenilenen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminde, deÄŸiÅŸik ilçelerde mühürlerin yanlış kullanılması nedeniyle bazı karışıklıklar yaÅŸandığı belirtilen dilekçelerde, birçok ilçede zarflarda milletvekili genel seçiminden kalan mühürlerin kullanıldığı, bazı ilçelerde oy torbalarından mühürsüz zarfların çıktığı, bazı zarflarda ise mürekkebin diÄŸer tarafa da geçmesi nedeniyle ikiden fazla mührün bulunduÄŸunun tespit edildiÄŸi bildirildi.

Recep Özel, dilekçesinde bu yanlışlıkların seçmen iradesini sakatlayan durumlar olmadığını, bu durumdaki zarfların ve bunlarla kullanılan oyların geçerli sayılması gerektiÄŸini kaydetti. 

Hadimi YakupoÄŸlu da bu durumların seçmen iradesini sakatlamadığını ifade ederek, böyle olan zarfların ve kullanılan oyların geçerli sayılmasını talep etti.

YSK'nin, baÅŸvuruları görüÅŸmek üzere saat 14.00'te toplanacağı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.