Sosyal Medya

Cübbeli Ahmet: Atatürk ile İlgili Açıklamalarımdan Rahatsız Olanları Rahatlatma

Cübbeli Ahmet Oda Tv'ye yaptığı açıklamalar sonrası gelen tepkiler üzerine kamuoyuna basın açıklamasında bulundu.



Atatürk hakkındaki bu misilli konuÅŸmaları ilk yapıyor deÄŸilim, Teketek’de de yapmıştım. O zaman merhum Kadir MISIROÄžLU aÄŸabeyimiz bana reddiye yapmıştı. Sonra Mahmûd Efendi Hazretlerinin yanına çıktığımda: “Seni bu (Teketek’te yaptığın) konuÅŸmalarından dolayı tebrîk ediyorum” buyurmuÅŸtu. Dolayısıyla piÅŸmiÅŸ aÅŸa su katmanın bir mânâsı olmadığı gibi hiçbir tenkit de Efendi Hazretlerinin tebrîkinin üzerinde olamaz. Ali Fethi Esener PaÅŸa’nın Atatürk’ün hutbelerde anılmasıyla ilgili teklifine karşı Efendi Hazretleri’nin ona verdiÄŸi cevap da bu konuda ufkumu açmıştır.
 
Bizim ne yapmak istediÄŸimizi ve memleketin önümüzdeki süreçte yaÅŸaması muhtemel bulunan kutuplaÅŸma tehlikesine karşı hangi tedbirleri almamız lazım geldiÄŸi hususunda neleri öngördüÄŸümüzü merak edenler daha önce FETÖ ve IŞİD meselesinde öngördüÄŸümüz çıkarımlardan çok kolay fikir sâhibi olabilirler.
 
Burada da sevenlerimiz beyanlarımızı mutlaka hikmetlere mebnî olarak düÅŸünmelidirler. Zira biz kırk senelik kürsü hayatımızda abesle iÅŸtigal etmedik, kimseyi yanlışa yönlendirmedik. Elbette Allah, Rasûlü ve evliyâullâh hâriç kimse kimseyi sevmeye mecbur deÄŸildir ama sövmek ve hakkı tersine çevirmek de hakkı deÄŸildir.
 
Bugün Hayrettin Karaman gibi Ehl-i Sünnet dışı fikirlerle dînimizi tahrîfe yeltenenleri bayramda ziyâret edip duâsını alan bazı yazar çizerler dînimize hizmet etmek istiyorlarsa Atatürk’e hakaret eden paylaşımlarla fitne çıkararak müslümanlara zarar vermek yerine sahâbeyi sevmemekle ve kabir azâbı gibi mütevâtir konuları inkâr etmekle ma‘rûf olan kiÅŸilere reddiye yaparak dînimize daha ziyâde faydalı olacaklarını anlamalıdırlar ve bu beyânımı kendilerine “ArmaÄŸan” olarak kabul etmelidirler.
 
--- --- --- --- ---
 
Atatürk’ün Kıraat Alimi Mehmet RüÅŸtü Aşıkkutlu Kutlu Hocaefendi’ye Kur’an eÄŸitimi müsaadesiyle ilgili Mehmet GÜNAYDIN'ın yazısı;
 
1930'lu yıllarda din eÄŸitimini verenlere karşı devlet erkinin olumsuz bir tavır sergilediÄŸi bilinen bir gerçektir. Aşıkkutlu, böyle bir dönemde bizzat, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ten aldığı ÅŸifahi izinle 1932 yılında kendi köyünde Kur'an öÄŸretimine baÅŸlamıştır. 1937 yılında da Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'ndan resmi izin alarak Kur'an Kursu'nu açmaya muvaffak olmuÅŸtur.
 
Mehmet GÜNAYDIN
Dini Araştırmalar Dergisi, Ocak - Nisan 2000, Sh: 179-180
 
--- --- --- --- ---
 
Of MüftülüÄŸü'nün 21.06.1973 tarih ve 0/2-152-73 sayılı yazısıyla Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'ndan Kurs Belgelerinin düzenlenmesiyle ilgili tereddütlerinin giderilmesi için ekinde yazdığı dilekçede Kur'an Kursu'nu 1937 yılında açmaya muvaffak olduÄŸunu belirtmektedir.
 
Ayrıntılı bilgi için bkz: http://isamveri.org/pdfdrg/D01949/2000_6/2000_6_GUNAYDINM.pdf

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.