Sosyal Medya

Güncel

Prens Selman'dan pes dedirten açıklama: Kaşıkçı'yı istismar etmeyin

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen ve cesedi aylardır bulunamayan Cemal Kaçıkçı hakkında konuşan Prens Selman "Kaşıkçı cinayetinin politik olarak istismarından vazgeçilmeli" ifadelerini kullandı.



Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili konuÅŸtu. Åžarkul Avsat gazetesine açıklamalarda bulunan Veliaht Prens Selman "Kaşıkçı cinayetinin politik olarak istismarından vazgeçilmeli" dedi.
 
Olanları 'çok acı bir suç' olarak deÄŸerlendiren Prens, Selman ülkesinin dava ile ilgili titiz bir soruÅŸturma gerçekleÅŸtirerek adaleti saÄŸlamaya çalıştığını iddia etti.
 
Prens Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ÅŸüphelilerinin hükümet çalışanları olduÄŸunu, tamamen hesap verilebilirlik istediklerini de savundu.
 
NE OLMUÅžTU?
 
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, niÅŸanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için gerekli belgeleri almak üzere 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na gitmiÅŸ ve kendisinden haftalarca haber alınamaması üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturmada öldürüldüÄŸü ortaya çıkmıştı.
 
Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın baÅŸkonsoloslukta iÅŸkence gördüÄŸüne ve öldürüldüÄŸüne dair ses ve görüntü kayıtları olduÄŸunu ve bunların dost ülkelerin istihbarat birimleriyle paylaşıldığını ifade etmiÅŸti. Ancak kayıtlara dair kanıt paylaşılmamıştı.
 
S. Arabistan, Kaşıkçı'nın kaybolduÄŸu haberi ortaya çıkmaya baÅŸladığında önce 'öldürülmediÄŸini' öne sürmüÅŸ, daha sonra da 'sorgu sırasında çıkan kavgada öldürüldüÄŸünü' söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.