Sosyal Medya

Güncel

HSK'dan İstanbul seçimi kararı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul ilçe seçim kurulu başkanları hakkında inceleme başlattı.



YSK, 31 Mart'ta yapılan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin iptalinin ardından, kanuna aykırı sandık görevlisi ataması yapan ilçe seçim kurulu baÅŸkanları ve diÄŸer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuÅŸ, bu kiÅŸilerin hakim olması nedeniyle suç duyurusu yazısı HSK'ye gönderilmiÅŸti.

HSK 1. Dairesi, YSK'nin suç duyurusu üzerine, ilçe seçim kurulu baÅŸkanı hakimler hakkında inceleme baÅŸlattı.

Ä°ddiaları araÅŸtırmak üzere görevlendirilen HSK müfettiÅŸlerinin hazırlayacağı rapor doÄŸrultusunda hakimlerle ilgili karar verilecek.

YSK'nin suç duyurusu dilekçesinde isim belirtilmediÄŸi, müfettiÅŸlerin araÅŸtırması sonucu, kanuna aykırı görevlendirme yapanların belirleneceÄŸi öÄŸrenildi.

HAKÄ°MLER DIÅžINDAKÄ° DÄ°ÄžER SORUMLULAR

Bu arada, YSK tarafından, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun, "Hakim ve savcıların suçlarına iÅŸtirak edenler aynı soruÅŸturma ve kovuÅŸturma mercilerine tabidirler" hükmü gereÄŸince, ilçe seçim kurulu baÅŸkanlarının yanı sıra diÄŸer sorumlular hakkındaki suç duyurusu dilekçesi de HSK'ye gönderilmiÅŸti.

HSK, hakimler dışındaki görevliler hakkındaki soruÅŸturmaların genel hükümlere tabi olması nedeniyle bu kiÅŸilerle ilgili soruÅŸturmaların Ä°stanbul savcılıklarınca yürütülmesine karar verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.