Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan İmamoğlu'na sert sözler: Herkes beni ısırır mı diye bekliyor

Ataşehir'de Trabzonlularla bir araya gelen İçişleri Bakanı Soylu, CHP adayına sert sözlerle yüklendi: Eskiden herkes Ekrem İmamoğlu'nun kendisini kucaklayacağını beklerdi, şimdi acaba kucaklarken beni ısırır mı diye bekliyor. Kızıyor çünkü fena kızıyor.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Soylu, AtaÅŸehir'de Trabzonlularla bir araya geldi. Soylu, terörle mücadelede sadece terör örgütüyle mücadele edilmediÄŸini belirterek PKK'nın arkasında Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin ve daha farklı güçlerin olduÄŸunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partililerin kendisini görünce hareketlendiÄŸini dile getiren Soylu, haftada bir kendisi için soru önergesi verildiÄŸini ifade etti.
 
CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Trabzon'daki mitingine "fotoÅŸoplu" diyen Soylu, "O mitingler fotoÅŸoplu mitinglerdir. Ben orada nasıl olduÄŸunu, nereye kadar olduÄŸunu çok net ÅŸekilde gördüm. 12 bin kiÅŸilik bir topluluk var. Biz o meydanda 50 bin kiÅŸilik miting yaptık, 60 bin kiÅŸilik miting yaptık. Milliyetçi Hareket Partisi 20-25 bin kiÅŸilik miting yaptı. CHP'nin yapmış olduÄŸu 15-20 bin kiÅŸilik mitingler var. 12 bin kiÅŸilik bir miting... Ama olsun, nasıl göstermek istiyorlarsa göstersinler." diye konuÅŸtu.
 
"Ä°YKÄ° KÄ° VALÄ° BANA MUSKA YAPTI DEMÄ°YOR"
 
Ä°mamoÄŸlu'nun Ordu'da havalimanında yaÅŸadığı tartışmaya deÄŸinen Soylu, ÅŸöyle devam etti:
 
"Orada kendine söylenmesine raÄŸmen, 'özel uçakla geçecekseniz biz seni normal yerden alırız, alelacele de getiririz, hiç merak etmeyin bir problem söz konusu olmaz.' denilmesine raÄŸmen orada, 'VIP'e biz gideceÄŸiz, bir geçireceÄŸiz' diye oraya girdiler. Ama oranın kuralı var. O kurala yönelik oradan çıkabilmeniz mümkün deÄŸil. Bir de ben istediÄŸimi yaparım diye bir kaide yok. Sonra nasıl oldu da musakka hesabı yaparken, ÅŸuralarda israf billboardları ortaya koyarken, 5'er, 10'ar, 15'ÅŸer, 20'ÅŸer lira kendi taraftarlarınızdan para toplarken ne oldu da birden özel uçaklar, birden VIP'ler sizin kendi saltanatınızın bir ifadesi olmaya baÅŸladı. Bunu da birilerine sormak gerek."
 
Soylu, Ä°mamoÄŸlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz için, "Vali bana tuzak kurdu" söylemine, "Ä°yi ki vali bana muska yaptı demiyor ya" ÅŸeklinde yanıt verdi.
 
"NE İŞİM OLDUĞUNU SEN DE GAYET İYİ BİLİYORSUN"
 
Ä°mamoÄŸlu'nun "Süleyman Soylu'nun Ä°stanbul'da ne iÅŸi var?" dediÄŸini hatırlatan Soylu, "Ne iÅŸim olduÄŸunu sen de gayet iyi biliyorsun. Ä°yi de takip ediyorsun. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da biz neyle uÄŸraşıyoruz, terörle uÄŸraşıyoruz. Orada terörün finansal ayaklarını kestik. Orada terörün insan kaynaklarını kurutmaya çalışıyor muyuz, çalışıyoruz. Onu yeniden Ä°stanbul'da canlandırmaya çalışanlara fırsat verirsek orada yapılan mücadelenin anlamı kalır mı? Siz PKK'yı Ä°stanbul'a sızdırmaya çalışıyorsunuz, biz de tepenizdeyiz sızdırmamak için, bu kadar açık ve net." dedi.
 
"KAMERALARLA TESĞİT EDİLMESE..."
 
Soylu, Atatürk portresinin Ä°BB'den indirildiÄŸi iddialarına ÅŸu cümlelerle karşılık verdi:
 
"Allah'tan kameralar var. Kendi adamları geliyor, 'bu portre bizim için deÄŸerli' diyor ve kendisi alıyor. Kameralarla tespit edilmese vali de zan altında kalacak, hepimizi Atatürk düÅŸmanı yapacaklar ya. Bu kadar haksızlıklarla üst üste kaldığımız bir dönemi hiç yaÅŸamadık. Dün akÅŸam yine Binali aÄŸabey için 'soruları istedi moderatörden' diyor. Allah'tan moderatör baÄŸlandı da 'ya ben böyle bir ÅŸey istemedim, bununla ilgili adım da atmadım, düÅŸünmedim de'... Hemen ordan viraj alıyor."
 
CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu'nun, "Süleyman Soylu'nun geçmiÅŸini biliyoruz" açıklamasına iliÅŸkin, "DoÄŸru biliyorsun çünkü ben geçmiÅŸimde domuz yiyerek büyümedim." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
"GEZÄ°'DE OTEL TAHSÄ°L EDENLER BUGÜN UÇAK TAHSÄ°S EDÄ°YOR"
 
FETÖ ve iÅŸ birlikçilerinin hala amaçlarına ulaÅŸmak için çaba sarf ettiÄŸini vurgulayan Soylu, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Kimse bizi enayi, ahmak yerine koymasın. Ben Gezi olaylarında kimlerin olduÄŸunu görüyorum. Gezi olaylarında Alman televizyonları var mıydı? Bugün de var Deutsche Welle bize karşı onların yanında. Ä°ngiliz televizyonları var mıydı? Var. BBC Türkçe bize karşı onların yanında. Amerika kendi pozisyonunu ortaya koydu mu? Bize akıl verecek ÅŸekilde koydu, bugün de koydu. Peki FETÖ o gün devletin içerisinde de vardı, sızmıştı. Gerekli bütün tahriki yaptı mı yaptı, bugün de sosyal medyasıyla beraber gereÄŸini yerine getiriyor. PKK Kandil'in talimatıyla gidip Taksim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nın üzerine Apo posterini astı mı, astı. PKK posterini astı mı, astı. Bugün de hiç geri adım atmış deÄŸiller, aynı devam ediyorlar. O gün otel tahsil edenler bugün de uçak tahsis ediyorlar. Bu kadar basit."
 
"Ä°STANBUL GEZÄ° RUHUNA TESLÄ°M EDÄ°LECEKSE..."
 
Soylu, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "Ä°stanbul Gezi ruhuna teslim edilecekse yapılabilecek baÅŸka bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Biz elimizden geleni yaptık, söylediÄŸimizi söyledik. Dilimizin döndüÄŸü kadar da anlatabildik, deriz. GeleceÄŸimize karşı da medeniyetimize karşı da vebalden kurtulmuÅŸ oluruz ama Ä°stanbul'u buraya teslim etmek ve zaman kaybettirmek geçmiÅŸ dönemlerden elde ettiÄŸimiz tecrübedir ki Ä°stanbul'a da yazık olur, Türkiye'ye de yazık olur, Ä°stanbul'un geleceÄŸine de bizim medeniyetimizin ve deÄŸerlerimizin incisi olan Ä°stanbul'a da yazık olur. Benim söyleyeceÄŸim budur."
 
Soylu, "Eskiden herkes Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun kendisini kucaklayacağını beklerdi, ÅŸimdi acaba kucaklarken beni ısırır mı diye bekliyor. Kızıyor çünkü fena kızıyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.