Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım, İmamoğlu ile canlı yayın tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da TRT Haber'in sorularını cevapladı.



Cumhur Ä°ttifakı Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da TRT Haber'in sorularını cevapladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ä°stanbul'da bütün hemÅŸerilerimizi, kanaat önderlerini ziyaret ettik. Ä°stanbul'un ebrusunu, renklerini teÅŸkil eden illerimize de gidelim dedik. Birkaç il seçtik ve burada Diyarbakır'dayız. YoÄŸun ilgiyle karşılaÅŸtık. Bu beni çok mutlu etti. Teröre karşı koyma adına, kardeÅŸlik adına Diyarbakır'da müthiÅŸ bir ÅŸuurlanma gördüm.

Biz kardeÅŸliÄŸimize, birliÄŸimize, beraberliÄŸimize gözümüzün bebeÄŸi gibi bakmalıyız. Hepimiz biliyoruz ki, bu bölücü terör örgütünün Kürtler diye bir derdi yok. Asıl Kürtlerin sorunu PKK terör örgütü. Elde edilen bu huzur ve kardeÅŸlik ortamının sürdürülmesini herkes istiyor. Hendek ve çukur olaylarından dolayı yüzbinlerce bölge insanı Ä°stanbul'a, diÄŸer illere gitti. Kendilerine oralarda gelecek aradılar.

Ä°ÅŸimiz Ä°stanbul, geleceÄŸimiz Ä°stanbul. Sen Ä°stanbul için ne yapacaksın? Talepler bunlar zaten yerel yöneticilerin yapmak durumunda olduÄŸu, mecbur olduÄŸu ÅŸeyler. Bölge insanının kendini ifade ettiÄŸi döneme bakarsınız son 16 yıllık AK Parti iktidarıdır.

CumhurbaÅŸkanımızın 2005'te Diyarbakır konuÅŸması var. Bu ülkede Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden özür dileyen bir iktidar var. Buna raÄŸmen Dersim hadisesinin adını aÄŸzına alamayan, yüzleÅŸemeyen, hesaplaÅŸamayan CHP var. Buradaki tezat Kürtleri temsil ettiÄŸini söyleyen partinin CHP ile ittifak halinde olması. Burada bir yanlışlık var.

Etnik kimliÄŸinizle gurur duyun. Etnik kimliÄŸiniz sizin onurunuzdur, ÅŸerefinizdir. Kürtler için de Çerkezler için de böyle. Ama ÅŸunu unutmayacağız, biz tek bir devletiz, milletiz. Resmi dilimiz Türkçe'dir. Hepimiz aynı kıbleye yöneliyoruz. Peygamberimiz aynı, dinimiz aynı. Hepimiz aynı Allah'ın yarattığı kullarız. Bizi birleÅŸtiren en büyük deÄŸer bu. Bizleri Türkiye Cumhuriyeti devleti birleÅŸtiriyor.

Ä°kinci seçim Ä°stanbul deÄŸil sanki Türkiye seçimi gibi. Ä°stanbul seçiminin maalesef uluslararası camiada çok fazla ilgi duyulmaya baÅŸlandı. Çok da müdahaleci hareketler yapıldı. Milletimizin canı sıkıldı bu iÅŸe. Bunlar uÄŸraÅŸtıkça milletimiz daha da hırslanıyor. Burada bir taraf tutma durumu var.

Prensip olarak ortak yayına olur dedik, arkadaÅŸlarımız her iki partiden de detayları konuÅŸuyorlar. Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile ortak televizyon yayınımız kesin olacak. Arkadaşımız Millet Ä°ttifakı'nın adayıdır ama partisi CHP'dir. Ben de Cumhur Ä°ttifakı'nın adayıyım ama partim AK Parti'dir. Dış basının müdahil olması milletin canını sıktı bir kere. 'Size ne oluyor?' sorusunu sormaya baÅŸladılar ve bunun yansımalarını ben Anadolu'da görüyorum. Bu seçim o yüzden Ä°stanbul seçiminin ötesine geçmiÅŸ oldu.

Kürtçe kitap yazmak, mahkemelerde savunma yapmak ayrı bir ÅŸey, resmi dil olarak Kürtçe'yi kullanmak ayrı bir ÅŸey. Biz bunun tersini düÅŸünmemiz söz konusu olmaz, çünkü bu yolu biz açtık. Bütün yasakları, kısıtlamaları, uygulamaları ortadan kaldıran iktidar biziz. Bizi bunlarla test etmek, sınamak yok.

Genel BaÅŸkanları çete bunlar dedi, büyük hakaretler yaptılar. YSK bu iÅŸi çok iyi izah edemedi, gerekçeli kararı geç yayınladı. Åžunu belki de burada sizinle paylaÅŸmak isterim, 31 Mart seçimi tamamlanmış bir seçim deÄŸildi. Seçilen bir belediye baÅŸkanı yoktur. Çünkü henüz karar verilmeden bir seçimden bahsediyoruz.

O gün sandıklar sayılmış ve rakip aday ben ÅŸu kadar farkla kazandım diyince bizim arkadaÅŸlara sonuç ne diyince rakam da verdiler, biz kazandık verdiler. Ben çıktım eldeki bilgilerle kazandığımızı ifade ettim. Sonra burada böyle bir deÄŸiÅŸiklik olunca, bu sefer biz burada neler döndü diye daha detaylı bakmaya baÅŸladık. Gördük ki seçimin dürütslüÄŸüne halel getirecek iÅŸler olmuÅŸ.

Bunun üzerine biz itiraz mekanizmasını çalıştırdık. Biz seçimin tekrarlanmasını istemedik, ısrarla oylar yeniden sayılsın dedik. Açık ara bizim lehimize seçim dönecek. Bunu çok iyi biliyorum, bu oylar tamamen sayılsın diye dilekçe verdik. Ortada ciddi anlamda ÅŸaibe var. YSK böyle demez, YSK'nın hukuki tespitlerinin karşılığı çalınmadır.

Seçimi biz kazansaydık, ona gerek kalmadan gelin yeniden sayalım derdik ve gerçeÄŸin ortaya çıkmasını isterdik. Biz bu konuda çok müsterihiz, bunu hiç arzu etmedik. Ama ÅŸunu yapmak da boynumuzun borcuydu, oy verdiniz, oyunuzun istediÄŸiniz yere gidip gitmediÄŸinden emin olmamız gerekiyordu. Biz peÅŸine düÅŸtük, yanlış yere giden oyu düzeltebildiÄŸimiz kadar düzelttik. Bunu fark ettikleri için bunu durdurdular. Asıl maÄŸdur olan Ä°stanbullulardır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.