Sosyal Medya

Güncel

'Iğdır Geri Gönderme Merkezi'nde tüberküloz salgını' iddiasına yalanlama

Iğdır Valiliğince, 'Iğdır'daki Geçici Geri Gönderme Merkezi'nde tüberküloz salgını olduğu, çok sayıda göçmenin hasta durumda bulunduğu' haberlerinin ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında ve sosyal medyada "IÄŸdır Mülteci Kampında Verem Salgını Var" baÅŸlıklı haberler yer aldığı belirtildi.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklamasına ihtiyaç duyulduÄŸu aktarılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Ä°limiz Geçici Geri Gönderme Merkezi, 2018 yılı kasım ayından itibaren standartlara uygun ÅŸekilde yaklaşık 230 personel ile hizmet vermektedir. Ülkemize baÅŸta Afganistan olmak üzere Pakistan ve diÄŸer doÄŸu ülkelerinden yasa dışı yollarla gelen ve daha sonra yakalanan göçmenlerden birkaçında oluÅŸan bazı saÄŸlık ÅŸikayetleri üzerine, Geri Gönderme Merkezi'nde bulaşıcı hastalıklarla mücadele için saÄŸlık ekiplerimizce Erzurum ilinden getirilen mobil röntgen tarama aracı ile saÄŸlık taramaları baÅŸlatılmıştır."

Merkezde göçmenlerin ülkelerine gönderilinceye kadar kısa süre barındırıldıkları vurgulanan açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Göçmenlere üç öÄŸün yemek verilmekte olup, saÄŸlık ve temizlik ihtiyaçları en iyi ÅŸekilde saÄŸlanmaktadır. Geldikleri ülkeler göz önünde bulundurularak, özellikle bulaşıcı hastalık taşıma riskine karşı, toplu yaÅŸama alanı olan Geri Gönderme Merkezi'mizde bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi adına Ä°l Göç Ä°daresi MüdürlüÄŸü ve saÄŸlık ekiplerimizce her türlü tedbirler alınmaktadır.

Öte yandan ÅŸu ana kadar hastalık bulaÅŸan personelimiz bulunmamakla birlikte tedbir amaçlı olarak bütün personelimiz saÄŸlık taramasından geçirilmektedir. Åžu ana kadar 2 göçmende bulaşıcı hastalığa rastlanılmış olup, hastalık ÅŸüphesi olan bütün göçmenler karantina bölümünde tutulmaktadır. Ä°l Müdürü ve personelleri görevlerinin başındadırlar. Bu itibarla iddia edilen haber ve paylaşımlar gerçeÄŸi yansıtmamaktadır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.