Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de Trump karşıtı gösteri

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Buckingham Sarayı önünde ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeyi ziyareti protesto edildi.



Buckingham Sarayı önünde toplanan yüzlerce gösterici, üç gün sürecek Ä°ngiltere ziyareti kapsamında Londra'da bulunan Trump'ı protesto etti.

ABD BaÅŸkanı'nın onuruna verilecek akÅŸam yemeÄŸine katılmak üzere geleceÄŸi sarayın önünde toplanan eylemciler, Trump'ın göçmen karşıtı politikalarını eleÅŸtiren döviz ve pankartlar taşıdı.

Tencere, tava, düdük gibi araçlarla seslerini saraya kadar ulaÅŸtırmaya çalışan göstericiler, Trump'ı ülkeye davet eden Ä°ngiliz hükümetine de tepki gösterdi.

BOYKOT EDÄ°LEN YEMEK

Bugün Ä°ngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından resmi törenle karşılanan ve öÄŸle yemeÄŸinde ağırlanan Trump, daha sonra Westminster Abbey'de meçhul asker anıtına çelenk bırakmıştı.

Ä°ngiltere Veliaht Prensi Charles ile akÅŸam çayında bir araya gelen Trump, bu gece de onuruna verilecek akÅŸam yemeÄŸine katılmak üzere yeniden Buckingham Sarayı'na gelecek.

Ä°ngiliz parlamentosun alt kanadı Avam Kamarası'nın BaÅŸkanı John Bercow, ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn ve Liberal Demokrat Parti lideri Vince Cable'ın boykot edeceÄŸi yemekte, Kraliçe'nin yanı sıra Trump'ın da bir konuÅŸma yapması bekleniyor.

Trump yarınki programı çerçevesinde BaÅŸbakan Theresa May ile bir araya gelmeye hazırlanırken, ABD BaÅŸkanı'na karşı aynı saatlerde Londra'nın ünlü meydanı Trafalgar'da büyük bir protesto gösterisi düzenlenmesi bekleniyor. Gösteride, Ä°ÅŸçi Partisi lideri Corbyn'in de konuÅŸma yapması öngörülüyor.

TRUMP, EYLEMCÄ°LERÄ°N HEDEFÄ° OLMAMAK Ä°ÇÄ°N HELÄ°KOPTERLE SEYAHAT EDÄ°YOR

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, göstericilerle karşı karşı gelmemek için Londra'da çoÄŸunlukla helikopterle seyahat ediyor.

Trump'ın ziyaretine karşı 2 milyona yakın imzanın toplandığı Ä°ngiltere'de, ABD BaÅŸkanı'nın geçen yaz ülkeye yaptığı çalışma ziyareti de yaklaşık 250 bin kiÅŸinin katıldığı bir gösteriyle protesto edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.