Sosyal Medya

Güncel

Londra Belediye Başkanı Sadık Han: Trump, küresel tehdidin bir parçası

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, ABD Başkanı’nın Londra ziyaretinden bir gün önce yaptığı açıklamada, Trump’ın küresel tehdidin bir parçası olduğunu söyledi. Trump’ı, 20. yüzyıl faşistlerinin kullandığı taktikleri kullanmakla suçlayan Sadık Han, Başbakan Theresa May’e de, ABD Başkanı’nın politikalarını kınamaya çağırdı.



Londra'nın Pakistan asıllı Müslüman Belediye BaÅŸkanı Sadık Han, ABD BaÅŸkanı Trump hakkında yaptığı açıklamada, “Trump küresel bir tehdidin parçası” dedi. Han, BaÅŸbakan Theresa May'e de, Trump'ın politikalarını kınamaya çağırdı.

“TRUMP'IN EYLEM VE
POLÄ°TÄ°KALARI TASVÄ°P EDÄ°LMEZ”

Trump'ı, 20. yüzyılın faÅŸist diktatörleriyle karşılaÅŸtıran Sadık Han; 
ABD BaÅŸkanı'nın Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde 2017'de yaÅŸanan ÅŸiddet ve bir protestocunun öldürülmesi olayında yürüyüÅŸü organize eden aşırı saÄŸcıları açıkça kınamayı reddettiÄŸini, Meksika sınırındaki çocukların ailelerinden ayrılmasını göz yumduÄŸunu ve Müslümanlara seyahat yasağı getirdiÄŸini hatırlattı. Sadık Han, ABD BaÅŸkanı'nın eylem ve politikalarının tasvip edilemeyeceÄŸini söyledi.

“TRUMP, KÜRESEL TEHDÄ°DÄ°N EN KORKUNÇ
ÖRNEKLERÄ°NDEN SADECE BÄ°RÄ°”

Londra Belediye BaÅŸkanı Han, “Donald Trump, büyüyen bir küresel tehdidin en korkunç örneklerinden sadece biri. Aşırı saÄŸcılar, dünya çapında yükseliÅŸe geçerek, kazanılmış haklarımızı ve özgürlüklerimizi, liberal ve demokratik toplumlarımızı yetmiÅŸ yıldan fazla süredir tanımlayan deÄŸerleri tehdit ediyor” dedi.

 

“ABD BAÅžKANI, 20. YÜZYIL FAŞİTLERÄ°NÄ°N
KULLANDIKLARI TAKTÄ°KLERÄ° KULLANIYOR”

Trump'ı, Rus lider Vladimir Putin ve Kuzey Kore BaÅŸkanı Kim Jong-un ile karşılaÅŸtıran Han; ABD BaÅŸkanı'nın, Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban'ın yanı sıra Fransa'nın ırkçı lideri Marine Le Pen ve Ä°ngiltere'nin Bağımsızlık Partisi lideri Nigel Farage'sı ie birlikte 20. yüzyılın faÅŸistlerinin kullandığı taktikleri kullandıklarını, ancak yöntemlerinin farklı olduÄŸunu söyledi.

“TRUMP EYLEMLERÄ°YLE, KÜRESEL AÅžIRI SAÄž
HAREKETÄ°NÄ°N BÄ°R ÖNCÜSÜ”

Diktatörlerin, korku uyandırma ve saÄŸlıklı bir demokrasinin temellerine saldırmak için yalanlar inÅŸa ettiÄŸini belirten Londra Belediye BaÅŸkanı Han, “Trump'ın, bu küresel aşırı saÄŸ hareketinin bir öncüsü olarak görülmektedir. Sözleri ve eylemleriyle, aşırı saÄŸ siyasi liderlere destek vermektedir” dedi.

HAN, BAÅžBAKAN MAY'Ä° UYARARAK, 
TRUMP'I KINAMAYA ÇAÄžIRDI

Trump'ı kabul edecek olan Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May'i uyaran ve ABD BaÅŸkanı'nın politikalarını kınamaya çağıran Londra Belediye BaÅŸkanı Han, “Trump'a büyük bir karşılama sunmak yerine, konuÅŸmaları ve davranışlarının kabul edilmez olduÄŸunu, mücadele ettiÄŸimiz deÄŸerlere ve ilkelere ciddi bir tehdit oluÅŸturduÄŸunu söylemeliyiz” dedi.

buyuk3_19

“TRUMP, KIRMIZI HALÄ° Ä°LE
KARÅžILANMASIN” DEMÄ°ÅžTÄ°

Londra Belediye BaÅŸkanı Sadık Han, Trump'ın 3 Haziran'da Ä°ngiltere'ye yapacağı ziyareti öncesinde geçen ay yaptığı açıklamada da, “ABD baÅŸkanıyla yakın iliÅŸkiler kurmamız gerekiyor; ancak kırmızı halıyı onun önüne serip resmi bir ziyafet düzenlememiz de gerekmiyor' dedi.

ABD BaÅŸkanı Trump'ın üç günlük bir ziyaret için yarın Londra'ya gelmesi bekleniyor.

Pakistan kökenli Sadık Han, 2016'da Ä°ÅŸçi Partisi'nden Londra Belediye BaÅŸkanı seçilerek Batı Avrupa ülkelerindeki büyükÅŸehirlerde belediye baÅŸkanı olan ilk Müslüman siyasetçi oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.