Sosyal Medya

MEE: Trump, Türkiye'nin S-400 teklifini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin Washington'un S-400'lerin alınması konusundaki endişelerini görüşmek için ikili teknik çalışma grubu kurma teklifini kabul ettiği iddia edildi.



Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun Türk yetkililerden aktardığına göre Trump, çarÅŸamba günü CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile yaptığı telefon görüÅŸmesinde Pentagon ve ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nın kararlarını geçersiz kılarak bir ikili çalışma grubu kurulmasını kabul etti. Pentagon ve ABD DışiÅŸleri Bakanlığı bu çalışma grubunun kurulmasına karşıydı.

DışiÅŸleri Bakanlığı: Erteleme haberleri gerçeÄŸi yansıtmıyor

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye'nin ABD'nin talebi üzerine S-400 tedariÄŸini ertelemeyi deÄŸerlendirdiÄŸine iliÅŸkin haberler gerçeÄŸi yansıtmamamaktadır" dedi.

DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklaması ÅŸöyle: 

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye’nin ABD’nin talebi üzerine S400 tedariÄŸini ertelemeyi deÄŸerlendirdiÄŸine iliÅŸkin olarak yayınlanan haberler gerçeÄŸi yansıtmamaktadır.

Rusya’dan S400 tedarik sürecimiz planlandığı ÅŸekilde devam etmektedir.

DiÄŸer taraftan, ABD’nin S400 sisteminin NATO’nun birlikte çalışabilirliÄŸine ve F35 sistemlerine zarar verebileceÄŸi konusundaki endiÅŸelerini görüÅŸmek üzere ABD makamlarına ilettiÄŸimiz Çalışma Grubu toplantısı teklifimiz geçerliliÄŸini korumaktadır."

Kaynak: T24

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.